Mirsad Gluhić: Uvijek ćemo podržavati ovakve manifestacije kao što je Autoshow Week (VIDEO)

Mirsad Gluhić: Uvijek ćemo podržavati ovakve manifestacije kao što je Autoshow Week (VIDEO)

@Vedran J

U periodu od 10.05.2018. do 13.05.2018. godine na platou ispred Bingo City Center-a u Tuzli bit će održan 3. Auto Show Week.

Vlada TK i Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja i ove godine su se pridružili Autoshow Week u Tuzli, a ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić je istakao kako će ministarstvo uvijek podržavati ovakve događaje koji su, između ostalog, i edukativnog karaktera.

“Kada se ovo odvija u Tuzli i TK, to ima veliki značaj. Vrijedno je napomenuti da je u TK 131.000 registrovanih vozila. Samo je 20% automobila koji zadovoljavaju euro standarde. Tuzlanski kanton jeste jedan od najzagađenijih u BiH, zato treba početi razmišljati i posvećivati pažnju ovakvim događajima koji ukazuju na važnost korištenja vozila koja smanjeno zagađuju našu okolinu. Važno je napomenuti da 7 miliona ljudi u svijetu godišnje umire od zagađenosti zraka. Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja i Vlada TK će uvijek podržavati ovakve manifestacije. I drago nam je što se događa ovdje u Tuzli i Binog City Centru”, kazao je ministar Gluhić.

Facebook Comments