LifestyleVijesti

(VIDEO) Mlada Tuzlanka Dika Prohić godinama pjeva u crkvenom zboru
Mlada Tuzlanka Dika Prohić, iako druge vjeroispovijesti, godinama pjeva u crkvenom zboru. To je njen način da pokaže kako drugačije može spajati ljude.

Mlada pedagogica, psihologinja i muslimanka već godinama pjeva u katoličkom zboru u Tuzli. Ovo je njen način da se bori protiv predrasuda, jer, kako kaže, različitosti spajaju, a ne razdvajaju ljude.

“To je poseban dar od Boga. U današnje vrijeme nekako je svakodnevnica da jedni druge isključujemo, nekako je islam na posebnoj meti kao da je vjera netolerancije i nerazumijevanja, što apsolutno ne može biti tačno i istinito. Nikada nisam smatrala da osoba se mora držati samo svoga da bi bila to što predstavlja i smatra da jeste. Zapravo, kada si ti u drugačijem okruženju, a i dalje nisi ništa promijenio, i dalje si svoj i držiš do svojih djela i ponašanja, stila života, onda ti jesi sugurno to za što se predstavljaš”, smatra Dika Prohić.

Zborovođa Zlatko Špoljarević ističe da Dikin primjer služi na čast zboru i franjevačkom samostanu…

“Svakako da meni kao zborovođi, našem zboru i franjevačkom samostanu može biti čast kada neko ko je druge vjeroispovijesti odluči pjevati u zboru”, kaže Špoljarević.

Fra Franjo Ninić dodaje da je Dika pjevajući u crkvenom zboru shvatila kako je muzika most između duša.

Više u videu OVDJE.

Izvor: N1Možda će Vas zanimati i:

Back to top button