Lifestyle

Sarajevo: PUKLA PROSIDBA u gondoli Trebevićke žičare
 Sarajevska žičara je zvanično i svečano otvorena danas, ali je bilo nekoliko testnih vožnji u prethodnim danima namijenih novinarima, zvanicama, političarima i drugim zvaničnicima. Međutim, zaposlenici JP Sarajevo nisu mogli odbiti molbu Almira Bihorca koji je želio zaprositi svoju djevojku Jasminu Drinjaković u gondoli sarajevske žičare, što je i ostvario.

Foto: Klix.baFoto: Klix.ba

“Vjerili smo se 4. aprila tokom probnog kruga. Svoju zamisao sam ostvario zahvaljujući svom prijatelju koji radi na žičari i koji je zatražio dozvolu za vožnju. Dobili smo dozvolu, napravili krug i vjerili se. Bilo je zaista prelijepo”, izjavio je Almir za portal Klix.ba.

Možda će Vas zanimati i:

Njegova vjerenica Jasmina Drinjaković će zauvijek pamtiti iznenađenje i trenutke koje je doživjela sa svojim budućim suprugom.

Foto: Klix.baFoto: Klix.ba

“Ideja je bila originalna, imali smo priliku da prije zvaničnog otvorenja uživamo u vožnji žičarom. Dogodio se i taj čin vjeridbe koji mi je lično najbitniji. Sve je bilo sjajno, odlično organizovano i prelijepo, pristala sam”, rekla nam je Jasmina.

Žičara je ponovo otvorena nakon 26 godina i simbol je grada Sarajeva. Danas ima 33 gondole, a kapacitet je 10 mjesta.

Izvor: Klix.ba


Možda će Vas zanimati i:

Back to top button