BiznisRadijske novostiU fokusu

INTERVJU – Miralem Mešković: Turistička zajednica TK kao nezaobilazan faktor lukavačkog Sajma “LIST 2018”
Pripreme za 16. Sajam turizma i ekologije “LIST 2018”, koji će se od 3. do 5. maja održati u Lukavcu, uveliko su u toku i za sada se odvijaju po planu.

Posebnu podršku Sajmu “LIST 2018” dala je i Turistička zajednica TK, koja je sigurno nezaobilazan faktor u kreiranju ukupne turističke ponude i podizanju rejtinga turizma na području TK .

“Bitno je naglasiti da smo mi zajednica koja želi da, na jedan inovativan pristup Sajmu, iskoristi kao jedan dodatni alat u promoviranju kako turističkog potencijala Općine Lukavac tako i kompletnog TK. Ove godine smo direktni učesnici tj. sastavni smo dio organizicionog odbora Sajma turizma u Lukavcu, gdje dajemo svoj doprinos. Pored standardnih aktivnosti tj. izlagačkog dijela postavke putem štanda i distribucijom promotivnog materijala, ponudili smo organizatorima da tokom cijelog Sajma animiramo posjetitelje i izlagače, tako da organiziramo turističke rute po području čitavog kantona”, rekao je u razgovoru za Kameleon Miralem Mešković, direktor Turističke zajednice TK.

Naš sagovornik otkriva o čemu je zapravo riječ:

“Drugog dana Sajma imaćemo jednu turističku rutu koju ćemo organizirati sa profesionalnim vodičem, gdje ćemo ljudima pokazati dio turističkih potencijala, počevši od prekrasne farme Milog Sela Općine Lukavac, zatim pravcem ka Etno Avliji da pokažemo potencijal TK te na kraju obilazak grada Tuzla. Trećeg dana planiramo da prikažemo jedan drugi vid kulturno-historijskog sadržaja, gdje ćemo se uputiti prema gradu Srebrenik, gdje se zasigurno ima šta vidjeti ispričati i ponuditi. Rutu ćemo završiti posjetom čuvene Gradačačke kule, gdje ćemo popiti kafu i sumirati utiske posjećenih lokacija. Ovo je samo dio potencijala koje možemo prezentirati stranim posjetiteljima i ljubitelji Sajma”, pojasnio je Mešković.

Miralem Mešković je istakao da je Turistička zajednica, zajedno sa saradnicima animirala medije sa područje TK, regije i šire da poprate ovaj dvodnevni događaj.

“Već imamo novinare koji će sagledati naše potencijale i zabilježiti dobru priču te plasirati je na ciljnom turističkom tržištu koji je nama interesantno, kako područja Srbije tako, Hrvatske Slovenije, Crne Gore… Tako da smo ove godine aktivnosti i bazirali na regionalnom nivou, a onda da sa temeljenim iskustvima izađemo ka širim turističkim tržištima”, zaključio je Mešković.

Vezani članak:

http://radiokameleon.ba/2018/04/18/intervju-aziz-cackovic-sajam-turizma-i-ekologije-list-2018-je-dogadjaj-godine-u-lukavcu/Možda će Vas zanimati i:

Back to top button