ArhivaSport

Neymarov turnir nakon Sarajeva održan u Mostaru, sljedećeg vikenda u Tuzli – Foto/Video
Predstavnici Bosne i Hercegovine na globalnom malonogometnom turniru Neymar Jr's Five, bit će poznato 12. maja kada će se održati finalni turnir u sarajevskog Zetri. Plasman na državni turnir izborit će po četiri najbolja tima s kvalifikacionih turnira. Pola učesnika već znamo s obzirom da je nakon turnira u Sarajevu, u nedjelju 29. aprila održan kvalifikacioni turnir  u Mostaru. Na igralištu Osnovne škole Fra Petra Bakule i Gimnazije Fra Grge Martića 18 timova je pod teškim uslovima vrelog hercegovačkog betona odigralo veoma dobar turnir.

Možda će Vas zanimati i:

Svu atraktivnost Neymar turnira vidjeli smo i u gradu na Neretvi. Ljubitelji „igre na male“ došli su na svoje jer su nam učesnici pokazali sve vještine ove igre. Ni visoke temperature za ovo doba godine nisu spriječile timove da daju svoj maksimum kako bi izborili nastup na finalnom turniru u Sarajevu gdje će se voditi borba ko će predstavljati našu zemlju na završnici turnira u Brazilu na kojem će učestvovati ekipe iz preko 30 zemalja svijeta.

Polufinale turnira u Mostaru izborile su ekipe Tuti fruti, Srednja strojarska, Oralne hijene i Gladijatori. Ove ekipe su automatski izborile nastup na završnom turniru u Sarajevu. No, to nije uticalo na atraktivnost polufinalnih duela jer svi su željeli da ponesu titulu najboljih u svom gradu. Tako smo u finalu gledali duel između Tuti frutija i Oralnih hijena u kojem je uspješniji bio Tuti fruti koji je slavio rezultatom  5:1.

Ove četiri tima se pridružuju timovima Hadžići, Šareni mekteb, Ko voli i Vijesti.ba koji su dan prije u sarajevskom Metalcu izborili plasman u državno finale. Vrijedi napomenuti da je pobjednički tim iz Sarajeva Vijesti.ba, sastavljen uglavnom od prošlogodišnjih pobjednika ekipe koja se zvala Linex. Ova ekipa je u Brazilu napravila veliki rezultat plasiravši se među 8 najboljih na svijetu.

Naredni kvalifikacioni turnir igra se 5. maja u Tuzli,dok će dan kasnije Žepče biti posljednji domaćin kvalifikacionog turnira nakon kojeg ćemo saznati sve učesnike državnog finala koje će se održati 12. maja u Sarajevu.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button