ArhivaSport

Neymarov turnir održan u Sarajevu, na redu je Tuzla – FOTO
Zvijezda francuskog PSG-a i brazilske reprezentacije, Neymar, pokrenuo je prije nekoliko godina vlastiti globalni malonogometni turnir – Neymar Jr's Five.

Ekipe iz preko 30 zemalja širom svijeta, a među njima i BiH, traže svoje mjesto u završnici. Prvi kvalifikacioni turnir u našoj zemlji održan je u Sarajevu, u subotu 28. aprila 2018. na terenima igrališta Metalac. Ukupno je učestvovalo 37 ekipa, koje su se borile za plasman na državno finale turnira.

Možda će Vas zanimati i:

Neymar Jr’s Five je specijalni 5-na-5 turnir brazilske fudbalske zvijezde Neymar Jr-a. Pravila su vrlo jednostavna: utakmica traje 10 minuta efektivne igre, nema golmana, kada jedan tim da gol – drugi tim gubi igrača. Timovi su sastavljeni od igrača između 16 i 25 godina, a 2 igrača mogu imati preko 25 godina. Timovi mogu biti muško ženski.

Nakon velike borbe, vrlo neizvjesnih utakmica i vrhunskih poteza u završnicu kvalifikacionog turnira u Sarajevu plasirale su se ekipe Hadžići, Šareni mekteb, Ko voli i Vijesti.ba. Kroz polufinalne dvoboje, finale su izborili Šareni mekteb i Vijesti.ba. Finale je prošlo u potpunoj dominaciji ekipe Vijesti.ba koja je povela s 5:0 čime je utakmica bila završena, obzirom da je po pravilima, protivnička ekipa ostala bez igrača na terenu. No, niti jedna polufinalna ekipa nije previše tugovala s obzirom da su sva četiri tima izborila nastup na završnom turniru koji će se održati 12. maja u Sarajevu, ispred dvorane Zetra. Zanimljivo je da je pobjednički tim kvalifikacija u Sarajevu, Vijesti.ba,  prošle godine osvojio ovaj turnir i branio boje Bosne i Hercegovine na završnom svjetskom turniru u Brazilu, ali pod drugim imenom. Tada su se zvali Linex i u Brazilu su postigli veliki uspjeh, s obzirom na to da su se plasirali u samu završnicu, među osam najboljih ekipa.

Naredni kvalifikacioni turnir igra se u Mostaru, u nedjelju 29. aprila, a nakon toga 5. maja u Tuzli, te 06. maja u Žepču. Po četiri najbolje ekipe i svih gradova nastupi će na državnom finalu u Sarajevu, 12. maja.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button