Sport

Nesvakidašnja press konferencija: Dok je Vaha govorio, prevodilac plakao

Bh nogometni stručnjak Vahid Halilhodžić ostao je šokiran otkazom s klupe Japana. Nekoliko dana nije mogao doći k sebi, pa je, logično, otišao u Japan po odgovore.

Na dolasku, dočekalo ga je mnoštvo novinara, a prevodilac se rasplakao!

A, nakon sastanka s čelnicima saveza, na konferenciji za medije bilo je 340 novinara. Presica je trajala više od 90 minuta.

– Radio sam u Japanu tri godine, sjajna je zemlja, i moja porodica voli Japan, ovdašnju tradiciju, kulturu, historiju, način života… Ali, nisam došao kao turist, nego napraviti nešto za japanski nogomet, rekao je, između ostalog, Vaha.

– I nikad nisam mogao ni zamisliti da će odlazak biti ovakav! Ovakva noćna mora! Od 7. aprila proživljavam najteže dane u životu i duboko sam razočaran.

– Došao sam zbog SP-a i osvojio prvo mjesto u kvalifikacijama. Ali, i dalje sam mislio da nam nešto nedostaje. U vrhunskom sam nogometu 45 godina, došao sam, uspio, i odlazim razočaran. Nisu me poštovali.

– U tri godine nisam imao problema, pogotovo s igračima. U stalnoj smo komunikaciji, kako s onima iz inozemstva tako i s onima koji igraju u Japanu, nazvao sam ih nebrojeno puta.

– Nikad nisam kritizirao igrače u tri godine, uvijek sam preuzimao odgovornost za loše na sebe. I tražio da se kritizira mene. Ali sam s igračima razgovarao u lice, vrlo otvoreno. Neki su igrači bili iznenađeni time.

– Naporno sam radio da unaprijedim japanski nogomet, bez odmora.

Kako su igrači reagirali na otkaz?

– Dobio sam dosta poruka podrške od igrača, uključujući Makina. A razočarao me savez. Da, možda je naša komunikacija mogla biti bolja, ali nisam imao pojma da je to toliki problem – zaključio je Halilhodžić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button