BiznisTuzlanski kantonU fokusu

OSTALO JE JOŠ MALO VREMENA: Nestrpljivo odbrojavamo dane do Sajma LIST 2018.
Od 3. do 5. maja u Lukavcu se održava 16. Međunarodni sajam turizma i ekologije LIST 2018.

Organizatori najavljuju učešće 157 izlagača iz 10 zemalja, kao i rekordnu posjetu  Lukavčana i drugih građana iz BiH i regije.

Ovogodišnji LIST će biti najveći do sada jer će, osim izložbenog dijela,  imati i mnoštvo pratećih edukativnih i zabavnih sadržaja.

Pripreme teku planiranom dinamikom i očekuje se da će biti završene u zadanim rokovima, kako bi sve bilo spremno do ceremonije otvaranja 3. maja u 11,00 sati.

„To je ustaljena praksa da se tokom cijele godine rade pripreme i to nam nije ni teško, ni neobično i već smo navikli na takav tempo. Sve pripreme smo uradili kvalitetno i kako treba . Bili smo prisutni u cijelom regionu kada je u pitanju najava i kada je u pitanju dovođenje novih učesnika Lukavačkog sajma. Te aktivnoosti su se pokazale opravdanim jer uistinu ove godine imamo veliki broj izlagača, imamo kvalitetan program i dosta pratećih aktivnosti koje smo pripremili, a u svemu smo imali i značajnu podršku, prije svega lokalne zajednice, načelnika, organizacionog odbora, a onda i ostalih“, rekao je za Izet Nuhanović, direktor Sajma LIST 2018.

Svečano otvaranje će biti održano u velikoj sali Centra za kulturu Lukavac 3. maja u 11,00 sati, nakon čega će na više lokaliteta biti upriličen niz predavanja, panel diskusija, okruglih stolova, festival Bosanska sofra, Međunarodno takmičenje turističko-ugostiteljskih škola, Novinarska kotlićijada, Sajamska biciklijada, Smotra folklornih ansambala i koncert grupe „Miligram“.

Posjeta Sajmištu kao i ulaz na sve događaje će biti  besplatni.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button