Lifestyle

Riješite se stresa masažom ove tačke na uhuPostoje mnoge jednostavne tehnike kojima si možete olakšati, ali vjerovatno je najteže uočiti i biti svjestan da ste pod stresom.

Stres predstavlja psihološki i fiziološki odgovor na neke specifične zahtjeve iz naše okoline kako bismo mogli izdržati određena fizička i mentalna opterećenja.

Stres može biti odgovor na oboje ugodna i neugodna iskustva, ali ono što ih povezuje jesu naše reakcije. Reakcije na stres mogu biti različite – od znojenja, crvenila – pa sve do glavobolja i nesanica. Neki oblici stresa su bezopasni i kratkoročni, ali neke od naših reakcija dugoročno mogu ozbiljno utjecati na kvalitetu života.

Prvo što trebate uraditi u takvim trenucima je pokazati osjećaje. Nemojte ih zadržavati u sebi.
Nakon toga uklonite sve fizičke posljedice stresa psiho-refleks terapijom koja podrazumijeva masiranje izvjesne tačke u uhu.
Masirajte uho u tački koju kineski doktori nazivaju Shen Men, tj. u prijevodu „Nebeska ograda“. Ona se tako naziva jer njeno masiranje vraća nebesku energiju u tijelo.
Masiranje Shen Men tačke pomaže u poboljšanju ukupnog zdravlja organizma, smanjuje stres i povećava dotok energije.

Uz pomoć štapića za uši pritisnite ovu točku i nježno je masirajte. Ovu tehniku prakticirajte svaku večer prije spavanja, prenosi wall.hr.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button