Nastavak premijerligaške dominacije tuzlanskih biciklista: Novih 7 medalja za BK “Zmaj od Bosne”

Nastavak premijerligaške dominacije tuzlanskih biciklista: Novih 7 medalja za BK “Zmaj od Bosne”

@Vedran J

U Mostaru je za vikend održana biciklistička utrka koja se bodovala za Premijer ligu BiH, na kojoj je Biciklistički klub “Zmaj od Bosne” Tuzla ponovo ostvario sjajne rezultate.

Kenan Mehmedović pobijedio je u kategoriji mlađih kadeta, dok su kod kadeta “zmajevi” zauzeli dva mjesta na pobjedničkom postolju: Osman Ćorić je bio prvi, a Enes Subašić drugi.

U kategoriji juniora očekivano je pobijedio Husein Selimović, dok je Savo Milovanović završio na trećem mjestu. Almir Mehidić je u Elite kategoriji bio četvrti, dok pobjedu u ženskoj Elite kategoriji odnijela Tijana Beha.

Plasman u kategorijama Mastersa (veterana) je izgledao ovako: Miroslav Lakić (prvo mjesto – Masters A), Denis Kadirić (peto mjesto – Masters A), Amel Pezić (peto mjesto – Masters B), Džemal Jašarević (četvrto mjesto – Masters C) i Nijaz Pandur (peto mjesto – Masters C).

Dakle, Biciklistički klub “Zmaj od Bosne” osvojio je u Mostaru pet zlatnih medalja, jednu srebrenu i jednu bronzanu, što je sigurno podstrek da vozači ovog kluba nastave sa fantastičnim rezultatima i u narednom periodu.

Facebook Comments