Tehnologija

FOTO: Predstavljen novi BMW M2 Competition

BMW je predstavio javnosti novu verziju BMW M2 Competition, nasljednika modela M2 Coupe, piše portal carlander.ba

Ovaj model dolazi sa trolitarskim M TwinPower rednim šestcilindarskim turbo benzinskim motorom, koji je već viđen kod većih modela BMW M3 i M4. Ovaj moćni agregat ima maksimalni okrtni moment od 550 Nm i razvija 410 KS u rasponu od 5.250 do 7.000 okrtaja.

Možda će Vas zanimati i:

Model BMW M2 Competition odlikuju novi rashladni sistem, novi prednji grilovi visokog sjaja u crnoj boji, veliki usisnici za zrak na prednjem braniku, adaptivna LED svjetla i novi M retrovizori. Sa zadnje strane, najviše pažnje privlači par dvostrukih završetaka ispušnog sistema sa elektorski kontrolisanim klapnama.

Ovaj model odlikuje novi dizajn lakih aluminijumskih felgi od 19 inča i M Sport kočioni sistem sa diskovima uvećanih dimenzija.

Unutrašnjost automobila odlikuju nova kontrolna tabla u Black Panel tehnologiji, M kožni volan sa M1 i M2 komandnim dugmadima, M Sport sjedišta sa integrisanim naslonom za glavu i M2 oznakom u visini ramena, detalji od karbonskih vlakana, a tu je i šestostepeni ručni mjenjač (opciono M-DCT sa Drivelogic sistemom i dvostrukim kvačilom).

Prema fabričkim podacima M2 Competiton ima kombinovanu potrošnju goriva 9,9 litara na 100 km vožnje sa ručnim mjenjačem, ubrzava od 0 do 100 km/h za 4,2 sekunde te postiže maksimalnu maksimalna brzinu koja je elektronski ograničena na 250 km/h. U izvedbi sa sa M automatic mjenjačem i Drivelogic sistemom novi M2 Competiton ima potrošnju od 9,2 litra na 100 km i maksimalnu brzinu elektronski ograničenu na 280 km/h.

Provizorne vrijednosti potrošnje goriva i emisija u skladu sa EU ciklusom testiranja, i mogu varirati zavisno od specifikovanog formata guma.

Izvor: carlander.baKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button