Sukob sa policijom: Borci pokušali ući u Parlament FBiH, u toku evakuacija

Sukob sa policijom: Borci pokušali ući u Parlament FBiH, u toku evakuacija


Demobilisani borci Armije Bosne i Hercegovine i HVO-a i dalje su ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH i traže da Predstavnički dom raspravlja o njihovim zahtjevima.

Demobilisani borci su nezadovoljni jer se njihovi zahtjevi o objavi registra, boračkom dodatku i ukidanju finansiranja boračkih udruženja nisu našli na dnevnom redu današnje sjednice Parlamenta FBiH.

Oni su u jednom trenutku oformili tim od pet predstavnika koji su ušli u zgradu Parlamenta FBiH, ali uprkos čekanju nije primio niko od zastupnika. Kada su izašli iz zgrade i saopćili kolegama da nisu primljeni na pregovore, pokušali su na silu probiti kordon policije koja im je uzvratila silom.

U ovim trenucima zasjeda kolegijum Predstavničkog doma, s obzirom na to da planirana vanredna sjednica nije ni počela.

Reporter N1 televizije javio je da su demobilisani borci tražili prijem kod predsjedavajućeg Predstavničkog doma Edina Mušića, ali on je to odbio. Borci su pokušali ući u zgradu, ali ih je policija spriječila.

Nakon toga, pripadnici policijskih snaga započeli su evakuaciju uposlenika ove institucije na sporedne izlaze.

Incident je trajao kratko, a nakon njega policija je raspoređena oko zgrade Parlamenta, a demobilisani borci ne planiraju napustiti lokaciju.

Buka

Video u fokusu


Facebook Comments