PREDSTAVLJAMO – Melika Dautović: Najmlađa igračica prvog tima ŽOK Smeč Lukavac (FOTO)

PREDSTAVLJAMO – Melika Dautović: Najmlađa igračica prvog tima ŽOK Smeč Lukavac (FOTO)


Melika Dautović

ŽOK “Smeč” Lukavac je proteklog vikenda pobjedom okončao najuspješniju takmičarsku sezonu od osnivanja i ostvario plasman u odbojkašku premijer ligu BiH.

Među 15 igračica koje su nastupale tokom sezone, posebno mjesto zauzima najmlađa članica prve postave budućeg lukavačkog premijerligaša, Melika Dautović.

Devetnaestogodišnja Melika je studentica prve godine elektrotehničkog fakulteta u Tuzli, a član je kluba od 2004. godine, kada se sa 6 godina priključila školi odbojke ŽOK “Smeč” Lukavac i od tada prošla je kroz sve selekcije kluba.

Melika Dautović

Sa svojim klubom zabilježila je niz značajnih rezultata u kategoriji pionira, kadeta, juniora, do posljednjih uspjeha u kupu FBiH, osvajanju superlige FBiH i plasmanu u najviši rang takmičenja.

Kao članica pionirske sekcije Melika je bila prvak FBiH 2011. godine, prvak FBiH u kategoriji kadeta 2012. godine, dva puta prvak FBiH u juniorskoj kategoriji 2014. i 2015. godine.

Prve nastupe za seniorsku ekipu lukavačkog Smeča, Melika je zabilježila sa nepunih 14 godina i poslednjih nekoliko sezona je članica prve postave, a danas, sa samo 19 godina važi za jednu od iskusnijih igračica u ekipi.

Za postignute rezultate Melika je nagrađivana plaketom Sportskog saveza općine Lukavac za najbolje sportiste općine, najbolja sportista u kategoriji pionira za 2013. godinu, najbolji sportista u kategoriji kadeta za 2016. godinu i drugo mjesto u kategoriji juniora za 2017. godinu.

Iako još uvijek vrlo mlada, Melika iza sebe ima niz odličnih rezultata, a kako sama kaže, su  prije svega rezultat upornog rada i posvećenosti odbojci.

Nadamo se da će Melika u budućnosti nastaviti sa dobrim rezultatima, a da će iz škole odbojke izrasti još mnogo igračica, da nastave pozitivnu priču i sačuvaju epitet “PONOS GRADA”, koji ŽOK “Smeč” Lukavac s ponosom nosi.


Facebook Comments