Sarajevo: U tradicionalnoj atletskoj trci “Vivicitta 2018” istrčalo 300 takmičara

Sarajevo: U tradicionalnoj atletskoj trci “Vivicitta 2018” istrčalo 300 takmičara


Kako je Feni kazao generalni sekretar Sportskog saveza Kantona Sarajevo Elvedin Moralić, trka je je kao i svake godine međunarodnog karaktera, a ovoga puta ulicama Sarajeva trčat će oko 300 takmičara, što je odličan odziv s obzirom da vremenski uslovi nisu najbolji.

“Broj takmičara ove godine se kreće negdje oko 300, uz učešće profesionalnih atletičara iz BiH i zemalja regiona. Ovo je tradicionalni projekt Sportskog saveza Kantona Sarajevo. S obzirom kakvi su vremenski uslovi, izuzetno smo zadovoljni odzivom takmičara, profesora sporta i tjelesnog odgoja i njihovih učenika koje su poveli u velikom broju”, izjavio je Moralić.

Dodao je da će rekreativci trčati jedan krug dužine četiri km, a oficijelna trka se trči tri kruga u dužini 12 km.

“Nagrade su obezbijeđene za nabolja tri takmičara u oficijelnoj trki u muškoj i ženskoj konkurenciji. Prvo mjesto donosi 300KM, drugo 200KM a treće 100 KM”, rekao je Moralić.

Takmičari trče od Velikog parka ispred BBI Centra, ulicom Maršala Tita, Musalom, Obalom Kulina bana, preko okretišta Vijećnica i ulicama Mula Mustafe Bašeskije, Maršala Tita, te nazad do Velikog parka.

Trku je 1995. godine u razrušenoj Skenderiji organizovao proslavljeni bh. atletičar Islam Đugum i od tada se održava svake godine.

Video u fokusu


Facebook Comments