TuzlaU fokusu

Zadnji dan Doma armije u Tuzli: Počelo rušenje kultne zgrade! (VIDEO)Počelo je rušenje starog Doma armije u Tuzli. Kako je javnosti od ranije poznato, Evropska unija na tom mjestu finansira gradnju novog Općinskog suda u Tuzli, piše RTVTK.

Neće biti zanemarena ni zgrada u kojoj je sud do sada bio smješten. Naime, biće obnovljena Palata pravde u Tuzli i u cjelosti data na upotrebu Kantonalnom sudu i Tužiteljstvu TK.

Izvođač radova kojeg je odabrao investitor, odnosno Evropska unija, početkom marta je preuzeo dva pravosudna objekta u Tuzli. Jedan koji će biti rekonstruiran i drugi, gdje će nakon rušenja postojeće zgrade, graditi potpuno nov Općinski sud u Tuzli. Za izvođača radova odabran je Konzorcij Integral inženjering a.d. Laktaši – Integra inženjering d.o.o. Banjaluka.

Iako ne može govoriti o ukupnom iznosu novca koji će biti investiran za rekonstrukciju postojeće zgrade, rušenje starog objekta Doma armije i gradnju nove zgrade suda, predsjednik Suda u Tuzli, Muhamed Tulumović navodi kako su ispunjeni svi uvjeti, te da su sredstva operativna.

Za početak radova radova označen je 1. mart, dok je rok za završetak radova jedna godina.

Izvor: RTVTKKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button