POSLJEDNJI SMS NEBOJŠE GLOGOVCA PRIJATELJU: “Pjesma se čuje u bolničkoj sobi, na prejakim sam tabletama…”

POSLJEDNJI SMS NEBOJŠE GLOGOVCA PRIJATELJU: “Pjesma se čuje u bolničkoj sobi, na prejakim sam tabletama…”


Prijatelj pokojnog srbijanskog glumca Nebojše Glogovca, reditelj Balša Đogo, ispričao je da mu je glumac pred smrt poslao poruku koju nikada neće zaboraviti, piše “Espreso“.

Đogo je rekao da mu je SMS stigao rano ujutro, dok je poznati glumac ležao u bolnici i otkrio kako je glasila poruka:

Jednoj ženi od oko 70 godina ovdje u sobi mobilni telefon zvoni s pjesmom “Ne spavaj mala moja muzika dok svira” Bijelog dugmeta. Dok to zvrnda, ne znaš da li spava ili je umrla ili je na prejakim tabletama kao i ja. Ne javlja se nikad, i to tako roka dok joj medicinska sestra ne isključi mobilni. A medicinske sestre nema uvijek. Bizaran prizor, mislim da je gospođa imala nešto s nekim iz Bijelog dugmeta. A vidi se da je bila lijepa.

Đogo je dodao da bi Nebojša, čim uvidi da Balša ne zna kako da reaguje na takvu poruku, znao i da se našali:

Hajde, Hičkok, ne plači. Pa nije ti se odvalio branik sa automobila pa da budeš tužan.

Đogo je za “Informer” priznao da nikako nije mogao da povjeruje da je Glogovac teško bolestan.

Svi mi njegovi drugari rasuti po Podgorici, Trebinju, Nikšiću, Rijeci, Zagrebu, Beogradu, kad smo saznali njegovu dijagnozu, išli smo kod doktora da nas presluša, da snimimo pluća. Saznali smo da smo prehlađeni, da imamo virus, grip, astmu… Kada smo saznali da je Glogijevo stanje bezizlazno, mjerili smo vrijeme i nadali se – bar još koju godinu, do jeseni, samo proljeće, najzad u sedmicama, pa biće bolje ako izgura danas, ali nije…

Video u fokusu


Facebook Comments