Lukavačke heroine Amra, Edina i Lejla: Presretne smo! (VIDEO+FOTO)

Lukavačke heroine Amra, Edina i Lejla: Presretne smo! (VIDEO+FOTO)

@Vedran J

Amra Džambić (lijevo), Edina Selimović (u sredini), Lejla Softić (desno)

Odbojkašice Smeča su nakon historijskog plasmana u Premijer ligu BiH govorile sa mnogo emocija. Sezona je za Lukavčanke bila sjajna, pobijedile su svih 18 utakmica u Superligi Federacije BiH, a najvažnije su u finalu doigravanja ostvarene protiv ekipe Smeč Široki Brijeg.

“Napravili su nam tako dobar ambijent. Mi igračice koje smo došle sa strane osjećale smo se kao kod kuće. Disale smo kao jedna, borile smo se na terenu i taj trud i rad nam se isplatio. Napravile smo historijski iskorak, ušle smo u Premijer ligu i tu nam i jeste mjesto”, rekla je Lejla Softić.

“Moja najbolja sezona i smatram da smo postigle izvanredan rezultat. Pripremale smo se dobro za ovu utakmicu i nismo htjele dopustiti da nas poljulja rezultat iz prve. Osvojile smo uvodni set koji nam je i trebao i kasnije smo lagano igrale. Uveli smo klub u Premijer ligu i nadam se da će tu ostati dugo”, dodala je Amra Džambić.

“Presretna sam i prezadovoljna. Borile smo se i zaslužile smo ovu titulu. Mene sreća prati da gdje god igram budemo šampioni. Hvala puno svima i sve vas volim!”, izjavila je kapitenka Edina Selimović, koja je dobrim igrama zaslužila mjesto u reprezentaciji BiH.

Pogledajte posljednji poen na večerašnjoj utakmici i veliko slavlje odbojkašica Smeča nakon ulaska u Premijer ligu naše zemlje.


Facebook Comments