Delegacija Vlade TK posjetila Sajmište u Gračanici: Sve će biti spremno za GRAPOS EXPO 2018 (FOTO)

Delegacija Vlade TK posjetila Sajmište u Gračanici: Sve će biti spremno za GRAPOS EXPO 2018 (FOTO)


GRAPOS EXPO 2018 – tradicionalni Sajam poduzetništva i obrta širokog spektra, međunarodnog karaktera i razvojno-edukativnog usmjerenja koji se godinama održava u Gračanici, najveći je sajam ovog tipa u BiH, a zasigurno spada među najveće i u regionu.

S obzirom da se bliži 24. april, dan svečanog otvaranja 9. Sajma GRAPOS EXPO 2018, radovi u hali u Poslovnoj zoni Fering izvode se po planu. U to se danas mogla uvjeriti i delegacija Vlade TK predvođena premijerom Jakubom Suljkanovićem.

“Drago mi je da su pripreme za najvažniji Sajam poduzetništva i obrta u punom jeku, uslovi za izlagače Sajma će ove godine biti daleko bolji i kvalitetniji nego što je to bilo prethodnih godina. Mi kao Vlada TK ćemo se maksimalno uključiti u ovaj projekat, kako finansijski tako i kao glavni pokrovitelji 9. GRAPOS EXPO Sajma”, izjavio je premijer Tuzlanskog kantona, Jakub Suljkanović.

Jakub Suljkanović

GRAPOS EXPO se profilira kao sajam dostignuća proizvodnog i uslužnog poduzetništva i obrta, starih i umjetničkih zanata te kvalitetnih uvjeta iz okruženja koji doprinose razvoju poduzetništva i obrta.

“Ovo je veliki projekat za nas. Bitna stvar vezana za ovogodišnji Sajam jeste da se ovog puta rješava pitanje Sajmišta, jer nam je od strane Vlade TK obećana finansijska pomoć. Ovog puta Gračanica će konačno dobiti adekvatan prostor za ovakve privredne aktivnosti, što će doprinijeti budućem razvoju i novom zapošljavanju”, rekao je načelnik Općine Gračanica, Nusret Helić.

“Pripremili smo 10% više prostora te novu lokaciju – Poslovna zona Fering, vansajamske aktivnosti, kako bismo dobili proširen sajam. Po prvi put će poslovna zona Fering biti lokacija održavanja Sajma, nakon osam godina održavanja istog na lokaciji Poslovne zone Širbegović. Očekuje se veći broj izlagača i posjetilaca nego prijašnjih godina, a kao partneri sajma dolaze i Hrvatska obrnička komora i Zbornica Slovenije, što uz druge inostrane izlagače daje međunarodni karakter cijelom Sajmu”,  izjavio je direktor Grapos-a, Nedžad Nuhanović.

Deveti po redu Međunarodni sajam obrta i poduzetništva – GRAPOS EXPO 2018. biće održan od 24. do 28. aprila 2018. godine u Gračanici.

Video u fokusu


Facebook Comments