Otkriveno zašto je Halilhodžić dobio otkaz: Bio je iznenađen i ljut!

Otkriveno zašto je Halilhodžić dobio otkaz: Bio je iznenađen i ljut!


Japanski fudbalski savez je na vanrednoj konferenciji za medije objavio da je selektor Vahid Halilhodžić i službeno dobio otkaz samo dva mjeseca pred početak Mundijala u Rusiji. 

Halilhodžić je dobio otkaz, a na klupi će ga naslijediti Akira Nishino, bivši trener Gamba Osake i tehnički direktor Saveza- piše Oslobodjenje.

Predsjednik saveza Kozo Tashima izjavio je da je došlo do problema u ”povjerenju i komunikaciji” te da je Halilhodžić bio ”iznenađen i ljut.”

Japanci pišu da je glavni razlog otkaza nezadovoljstvo pripremnim utakmicama gdje je Japan odigrao 1:1 sa Malijem i izgubio 2:1 od Ukrajine. Prije pripremnih utakmica, Japan je teško izgubio od svojih velikih rivala Južne Koreje (4:1) na Prvenstvu Istočne Azije; japanski mediji taj su poraz nazvali velikim poniženjem, a Halilhodžić se našao pod velikim pritiskom.

Vaha je na klupi Japana zabilježio učinak od 21 pobjede, devet remija i osam poraza.

Ovo nije prvi put da je Halilhodžić dobio otkaz uoči početka Svjetskog prvenstva. S Obalom Slonovače izborio je Svjetsko prvenstvo 2010. godine, ali dobio je otkaz četiri mjeseca prije početka. Na sljedećem SP-u u Brazilu ostvario je zapažen rezultat: Alžir je prvi put u historiju uveo u osminu finala.

Video u fokusu


Facebook Comments