Tuzla

Tuzla: Danas objava Registra boraca 2. korpusa Armije BiH
Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, Salko Bukvarević u Tuzli će danas prezentirati Registar pripadnika 2. korpusa Armije Republike BiH.

Odluka o objavljivanju Registra uslijedila je nakon sastanka ministra Bukvarevića sa predstavnicima Koordinacije boračkih organizacija Grada Tuzla, koji je održan prije šest dana.

Možda će Vas zanimati i:

“Danas u Tuzli predstavljamo ovaj dio Jedinstvenog registra branitelja za Tuzlanski kanton, odnosno za pripadnike Drugog korpusa Armije Republike BiH, koji su ovdje evidentirani u vojnom odsjeku. U tom dijelu registra nalazi se 119.110 pripadnika Oružanih snaga, koji su bili pripadnici od jednog mjeseca pa do onih koji su cijeli rat proveli kao borci”, rekao je za BHRT uoči predstavljanja registra federalni ministar Bukvarević.

On je pojasnio da su na spisku pripadnici Armije RBiH, MUP-a RBiH, HVO-a, pripadnici namjenske industrije koji su radili za vojne potrebe, kao i oni koji su radili u vojnim bolnicama, odnosno u vojnom dijelu zdravstva.

Nakon Tuzle, registar branitelja bit će iduće sedmice predstavljen u Zenici i Bihaću.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button