Lifestyle

Razmaženi dečko i princeza-skitnica: Kako su Đorđe i Olivera Balašević izgledali na svom vjenčanjuMnoge stihove Đorđa Balaševića nikada ne bismo čuli da se 1979. godine u njegovom životu nije pojavila njegova prva ljubav – Olivera. Nakon tri i po decenije su još zaljubljeni.

Olja je u Novi Sad došla sa malom stipendijom iz Zrenjanina, a u to vrijeme je bila reprezentativka u gimnastici.

Olivera Balašević

Đorđe je, kako je  i sam rekao bio “razmaženi dečko koji je vozio kola, poticao iz dobrostojeće građanske porodice, imao roditelje koji su otišli da rade u inostranstvo, a njega sa osamnaest godina i polupopularnog ostavili samog kod kuće”.

Na putu da postanem pokvaren dečko, sreo sam nju, i sve je preraslo u priču o Bitangi i princezi, ali u malo izmenjenim ulogama. Daleko od toga da je ona bila bitanga, ali bila je mala skitnica po studentskim sobama i domovima, sa ogromnom ambicijom. Prije Olje imao sam neke tragične, formalne veze, ali kada sam nju prvi put vidio, pomislio sam da želim da se oženim i imam svoju porodicu – rekao je Đorđe za “Story”.

Upoznali su se na Štrandu 1979. godine, 1980. rodila im se prva ćerka, Jovana, a slijedeće godine su se vjenčali vrlo neformalno. O čemu svjedoči i najslađa fotka s njihovog venčanja.

Balaševići na venčanju

Inače, zbog svoje Olivere Đorđe je prešao hiljade kilometara kako bi je zaprosio.

– Otišao sam bez nje kao momak na more te godine, nisam znao da ću se vratiti s potpuno drukčijim pogledom na život. Patio sam za ovom lisicom jer je nisam mogao naći, a onda sam pronašao veslački klub. Ona se javila pa sam je pitao “Dobro, hoćeš li se ti udavati ili nećeš? – ispričao je Đorđe.

Ove godine su 7. maja proslavili 36. godišnjicu braka i otkrili da se tog dana dogodilo nešto baš “balaševićevski”. Druga ćerka, Jelena – Beba Balašević rodila se 1982, a sredinom devedesetih dobili su i sina Aleksu.

Đorđe je 2001. objavio album Dnevnik starog momka posvećen svojoj najvećoj ljubavi i podršci. Svaka od dvanaest pesama nosi naziv nekog ženskog imena, a kombinacijom početnih slova tih imena, dobija se: Olja je najbolja. Mediji su ih razdvajali i spajali mnogo puta, a oni danas i dalje uživaju jedno u drugom, žive kako je Đorđe rekao, kao sijamski blizanci.

Izvor: Noizz.rsKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button