Tehnologija

FOTO: Škoda Octavia facelift 2017. na tržištu već od novembra










Škoda je za modelsku godinu 2017. pripremila redizajniranu Octaviju koja je najveće promjene dobila na prednjem dijelu.

Škoda Octavia facelift 2017 dobila je nova prednja svjetla, izmjenjenu masku motora, manje izmjene na branicima te nove aluminijumske točkove od 16 do 18 inča. Na stražnjoj strani nisu napravljene veće promjene osim nešto dugačijih LED svjetla.

Možda će Vas zanimati i:

Promjene su zahvatile i putničku kabinu gdje su upotrijebljeni kvalitetniji materijali i nove boje. Tu je unaprijeđeni infotainment sistem sa 9.2-inčnim ekranom osetljivim na dodir, Apple CarPlay iANDROID Auto kompatibilnost. Opciono je moguće dobiti i grijani upravljač, kao i sklopive stoliće na stražnjem dijelu prednjih sjedišta.

Poboljšan je i segment sigurnosti sa novim novim sistemima kao što su Trailer assistant, Blind spot warning system, Parking assistant.

Obnovljena je i paleta motora u kojoj će se naći pet benzinskih i četiri dizelska motora, od 1,0 do 2,0 litra zapremine sa rasponom snage od 84 KS do 184 KS. Novi motori imaju i bolju efikasnost što donosi smanjenje potrošnje do 10%. Kupcima će se nuditi i DSG mjenjač sa dvostrukim kvačilom, ali i pogon na sva četiri točka kod snažnijih verzija kao što su 1.8 TSI i 2.0 TDI.

Octavia facelift moći će se poručiti od novembra ove godine, a prve isporuke bit će početkom 2017. godine.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button