Sport

FOTO: Gradačačkoj Zvijezdi pripao derbi sa čak 4 crvena kartona!










Na Banja Ilidži u Gradačcu, odigran je danas jedan od dva derbija 22. kola Prve lige Federacije BiH, u kome je Zvijezda pobijedila Travnik sa 2:0 (1:0).

Travnik je u Gradačac doputovao kao vodeća momčad na tabeli sa željom da dođe do boda ili pak do cijelog plijena, dok su domaćim nogometašima bodovi bili neophodni poslije dva gostujuća poraza. Domaći su pokazali i više želje za bodovima, iako su se i gosti predstavili kao čvrsta i uigrana ekipa.

Možda će Vas zanimati i:

Ipak, Zvijezda svoje napade kruniše pogotkom koji postiže Glišić za vođstvo domaćih od 1:0. Ubrzo poslije toga, na samom kraju poluvremena dosuđen je jedanaesterac u korist domaćina koga izvodi Huseibašić, ali taj šut izuzetno sigurni golman gostiju Nurković brani.

U ovoj situaciji jedan gostujući igrač je zaradio crveni karton, tako da su gosti ostali sa deset igrača. Na odmor se odlazi sa rezultatom 1:0 u korist domaćina.

Drugo poluvrijeme je počelo kao i prvo, Zvijezda je atakovala ali bezuspješno dok je igra dobijala na oštrini. Tako i kod Zvijezde nogometaš Brčkalić dobija drugi žuti karton i snage na terenu što se broja igrača tiče se izjednačavaju.

Međutim, rezultatski ne, jer je ponovo dosuđen jedanaesterac za Zvijezdu i ponovo je crveni karton zaradio jedan gostujući igrač, tako da Zvijezda ima igrača više, a poslije šuta Glišića sa bijele tačke ima i siguran rezultat od 2:0.

Mora se napomenuti da je golman Nurković skoro skinuo i ovaj jedanaesterac, bio je na lopti, ali je ipak šut Glišića bio izuzetno precizan.

Do kraja, utakmica je dobila na oštrini tako da je kod domaćih Petrić dobio crveni karton i sada su oba tima imala po devet igrača na terenu, ali već je bilo kasno da dođe do promjene rezultata, ostalo je 2:0 za Zvijezdu.

Pred sami kraj utakmice, zbog prigovora sudiji sa gostujuće klupe su udaljeni predstavnik kluba i pomoćni trener. Zbog važnosti utakmice za obje ekipe, utakmica je u par navrata bila na ivici incidenta jer je nervoza učinila svoje, a gosti glavne zamjerke upućuju sudiji ovog susreta.

Piše: Suad Krajnović



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button