KulturaU fokusu

Predstavom “Siroti mali hrčki” Milenko Iliktarević obilježava 30 godina umjetničkog rada: Tema koja je usko vezana za građanstvo zabavit će i nasmijati nas

Predstavom “Siroti mali hrčki” Milenko Iliktarević obilježava 30 godina umjetničkog rada jugoslovenske TV komedije u produkciji RTV Beograd koja je  emitovana davne 1973. godine. Radnja prikazuje kako dva službenika iz dosade započnu neslanu šalu koja će imati dalekosežne političke posljedice.

Tekst je i danas, iako napisan 1973. godine izuzuetno aktuelan, već je izvođen kao radio i TV drama, i na pozorišnim daskama tako da protagonisti ne sumnjaju da će i novo izvođenje biti interesantno publici zbog svojih vanvremenskih pouka.

U predstavi igraju glumci, sa kojima sam radio prije, naša glumačke energije je pozitivna i ne treba puno da se uklopimo u bilo koji, pa i u ovaj projekat. Radnja prikazuje dva službenika koji ne rade ništa, a kada uhvate zamah rada dolazi do pada Vlade i jedan od likova na kraju predstave izgovara riječi – „Pala Vlada“, što će zainteresovati širu javnost jer se poklapa sa ovim vremenom“, kazao nam je  Milenko Iliktarević,  koji je reditelj i glumac  predstave.

Sa predstavom „Siroti mali hrčki“, u svojoj matičnoj kući obilježava značajan jubilej, 30 godina rada, na što je ponosan posebno jer će to učiniti sa svojom ekipom glumaca sa kojima je  uvijek bio zajedno na sceni dijeleći teški umjetnički kruh.

Pripreme teku a premijerna izvedba predstave „Siroti mali hrčki“ će biti 7. aprila 2018. godine. Ne treba sumnjati u veliki odziv tuzlanske publike koja izuzetno cijeni i poštuje djelo i rad velikog tuzlanskog glumca i umjetnika, Milenka Iliktarevića.

 Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button