U fokusu

(VIDEO): Pogrešno je siliti djecu na zagrljaje, čak i ako se radi o članovima porodice













Vildana Hasanović-Zrnanović, magistrica psihologije i stalna sudska vještakinja iz oblasti psihološke struke, govorila je o temi koja je prethodnih dana u fokusu ne samo u BiH, nego i u regionu.

U pitanju je problem seksualnog uznemiravanja koje se, kako je pokazano, dešavalo u mnogim ustanovama, a o kojoj prvenstveno iz straha nije bilo govora.

Na osnovu mnogih slučajeva koji su se godinama unazad dešavali, na stranici nisam tražila mnoge žrtve su progovorile o vlastitim iskustvima i dale do znanja da se sa ovim problemom moramo boriti i izboriti.

Slučaj ovakvih traumatskih iskustava o kojima je prva progovorila Milena Radulović ohrabrio je sve ženske osobe iz regiona da ispričaju i svoja iskustva te tako daju do znanja da je krajnje vgrijeme da se sa takvim predatorskim praksama stane u kraj, a da se počinioci što efikasnije kazne za prestupe.

Vildana Hasanović-Zrnanović je iz oblasti svoje naučne specijalnosti odgovorila na mnoga pitanja koja se tiču psiholoških momenata koji su presudni kada je u pitanju model seksualnog predatorstva.

Kako da se žrtva izbori sa teretom seksualnog nasilja, kako da društvo na najdjelotvorniji način pruži podršku pojedinkama koje su imale ovakva iskustva, kao i mnogo drugih pitanja pogledajte na linku.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button