Tuzla

PRIJAVITE SE: Tuzla domaćin trećeg interaktivnog događaja o Mišljenju Evropske komisije













Pozivamo vas na interaktivni događaj povodom objavljivanja Mišljenja Evropske komisije o zahtjevu Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropskoj Uniji. Mišljenje, uz prateći Analitički izvještaj, ukazuje šta Bosna i Hercegovina, njeni građani i izabrani predstavnici trebaju da urade kako bi se pridružili Evropskoj uniji. Napisano je na oko 200 stranica. Ali nemojte misliti da ćemo na ovom događaju prelaziti cijeli tekst!

Naprotiv, po prvi put ćemo kroz interaktivnuformu razgovora predstaviti najbitnije detalje iz Mišljenja, razgovarati o tome šta nas čeka, o promjenama koje slijede i kako će one uticati na naše živote. Saznajte o tome odšefa Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnog predstavnika EU u BiH, ambasadora Larsa-Gunnara Wigemarka.

Također će Sanja Hajdukov, privatna poduzetnica ivlasnica edukativnog centra Erazmo, pokušati povezati preporuke Mišljenja sa poboljšanjem obrazovnih kurikuluma, te zajedno s vama diskutovati o važnosti prakse u  obrazovanju i/li zašto mladi čovjek u BiH prvi posao u prosjeku dobije u 27. godini. O zapošljavanju i kvalitetu radne snage, investicijama govoriće komercijalna direktorica firme „Megadrvo“Sonja Gavrić, a Ilija Musa, profesor Sveučilišta u Mostaruo načinima na koji Bosna i Hercegovina može doseći evropske standarde u slobodi izražavanja. Kako možemo promijeniti okruženje nabolje? Ko će to promijeniti? Na šta nas Mišljenje obavezuje?

Svaki govornik ima maksimum 10 minuta da vas zainteresuje za tematiku. Putem elektronskog interaktivnog glasanja moći ćete odmah dati mišljenje i postaviti pitanje.

Ako ste zainteresovani da čujete dobre, nove, zanimljive ideje, da budete inspirisani, da upoznate nove ljude ili preispitate svoje mišljenje, znanje i stavove o Mišljenju, svakako nam se pridružite. Ovaj događajne čine samo govornici i program na bini, nego i vi- učesnici u publici koji aktivno razmjenjujete iskustva sa drugima.

Dođite na „Vaše mišljenje o Mišljenju?“ 15. augusta 2019. od 11:00 do 12:30 u Narodnom pozorištu Tuzla.

Više o programu i prijava na događaj na mail azra@kameleon.ba



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button