VEDRAN MITRIĆ: Aman zaman, došlo 20 Vukova državu da nam ruši

VEDRAN MITRIĆ: Aman zaman, došlo 20 Vukova državu da nam ruši

@Vedran M

U našu zemlju sinoć su ušli “zloglasni” Putinovi bajkeri. Posljednjih par dana sve što u medijima i možemo pročitati bili su naslovi tipa: “BIH U STRAHU: Putinovi Noćni vukovi ne odustaju od dolaska u BiH”, “Putinovi miljenici trn u oku Zapada”.

Reporterske ekipe dočekale su ih na Graničnom prijelazu Pavlovića most i snimili ih pored ikone nekog sveca.

Zamislite samo, od 144,3 miliona stanovnika koliko Rusija ima, 20 osoba je došlo na Balkan gdje će tokom svog boravka obići pravoslavni manastir Sv. Petke u Bijeljini, te nastaviti put kroz RS u obilasku ostalih manastira.

Njihova tura “Ruski balkan” ima za cilj kako tvrde da “istraže kulturni utjecaj ruske imperije na Balkanu”. Predsjednik Moto-federacije Rusije Jevgenije Strogov sa čuđenjem je odbacio politički kontekst u koji neki žele da dovedu turneju “Ruski Balkan”.

“Smisao našeg hodočašća je širenje duhovne veze među narodima i prijateljima u Srbiji i Republici Srpskoj, povezivanje kultura, jer naši narodi imaju dugu istoriju i davnašnje veze među crkvama i narodima, to je ista kultura i ista vjera i to za nas mnogo znači”, naveo je Strogov, te poručio da samo ljudi koji stvaraju mir mogu da uđu u carstvo nebesko

Dok se nama bliže izbori I izborne kampanje uveliko su u toku, hajmo mi nasjesti na nove nacionalne prijetnje, stranačke čistke, ucjene vladajuće oligarhije I stvoriti još neku krizu, jer svi su nama prijetnja, svi, osim naših političara. Trebam li vas napominjati na proteste obespravljenih radnika, zdravstvenih radnika, demobilisanih boraca, policije, prosvjetnih radnika, svega što država jeste. Nešto ne vidim da se političari žale kako plata nema. Znate li da Vlada i Parlament FBiH već mjesecima ne održavaju redovne sjednice, a uredno primaju plate?

Valja njima preživjeti sa mjesečnim primanjima od 4.000 KM.

Trebam li vas napomenuti da je danas 49. DAN AKCIZA? Cijene životnih namirnica iz dana u dan idu ka gore i sama potrošačka korpa nikad skuplja bila nije.

Proći će i ti “Vukovi” za dan – dva, a onda će pojedini mediji, produžene ruke vlasti napumpavati nove prijetnje i krize, dok se jedni te isti “bore” za nove i bolje fotelje.

(Vedran Mitrić)

Video u fokusu


Facebook Comments