BK ZMAJ OD BOSNE: Nakon brojnih priznanja, tuzlanski šampioni spremni za nove izazove

BK ZMAJ OD BOSNE: Nakon brojnih priznanja, tuzlanski šampioni spremni za nove izazove

@Vedran J

Iza Biciklističkog kluba”Zmaj od Bosne” Tuzla su vrijedna priznanja za ostvarene odlične rezultate u prošloj takmičarskoj godini.

Trener Hajrudin Trle kaže da su “Zmajevi” na nivou Grada Tuzla i našeg Kantona nagrađeni po tri puta, dok su najviše priznanja dobili na Skupštini Biciklističkog saveza BiH.

“Naš klub bio je među tri najbolje ekipe, Husein Selimović među tri najbolje sportiste, a ja sam bio među tri najbolja trenera. Vrhunac smo dosegli na Skupštini Biciklističkog saveza BiH gdje smo dobili devet priznanja po za Premijer ligu u kojoj smo ostvarili zapažene rezultate”, rekao je Trle u razgovoru za Kameleon.

Hajrudin Trle

Trle podsjeća kako su državni prvaci bili Kenan Mehmedović (mlađi kadeti) i Husein Selimović (kadeti), koji je dobio i posebno priznanje Saveza kao Najperspektivniji vozač u historiji našeg bicikilzma.

“Osim toga, naš klub bio je prvi ekipno, a pobjede smo ostvarili u kategorijama mlađi kadeti, kadeti, juniori, U-23 i elite. Kada se saberu bodovi iz svih kategorija, mi smo bili ukupno prvi i time se ponosimo”, dodao je naš sagovornik.

Hajrudin Trle kaže kako trenutni vremenski uslovi nisu išli na ruku vozačima “Zmaja” da se što bolje pripreme za utrke koje ih očekuju u narednom periodu.

“Šestog aprila imamo prvu trku u Beogradu, ali od nje ne očekujem mnogo jer nismo imali vremenske uslove za pripreme i trening. Također, u pripremi je i tradicionalna utrka ‘Tuzla – 25. maj’, koja će biti održana 19. maja. Pored toga, na nama je da se maskimalno posvetimo Balkanijadi, Svjetskom i Evropskom prvenstvu gdje će kao junior nastupiti naš Husein Selimović”, kazao je Trle.

Naš sagovornik se na kraju razgovora zahvalio medijima i sponzorima koji prate klub, te posebno predsjedniku Nedžadu Ašćeriću i Upravi “Zmaja”, te dodao kako u narednom periodu klub očekuje podršku od svih nivoa vlasti.

Facebook Comments