“Vruć krompir” Adise Tufo u tuzlanskoj Biblioteci

“Vruć krompir” Adise Tufo u tuzlanskoj Biblioteci

@Vedran J

U srijedu, 22. marta od 18 sati, u Biblioteci “Derviš Sušić” Tuzla održaće se promocija knjige Adise Tufo “Vruć krompir”. O knjizi će govoriti sama autorica, kao i njen saradnik Nihad Suljić.

Vješto i iskreno, vrhunskim pripovjedačkim umijećem, autorica piše o izazovima s kojima se suočila u poduzetništvu, piše o strasti prema poslu kojeg radi, ljubavi prema ljudima i lijepoj riječi, ali i o stereotipima i predrasudama sa kojima se svakodnevno suočava.

Adisa Tufo rođena je 5. septembra 1966. godine u Sarajevu; ekonomistica, poduzetnica, menadžerka, liderka, blogerka, umjetnica, prirodnjak; direktorica porodične kompanije koja više od dvadest godina uspješno posluje na tržištu Bosne i Hercegovine.

U periodu u kojem je ona na njenom čelu, kompanija značajano raste i razvija se. Povećan je obim poslovanja i broj uposlenih, izgrađena je moderna poslovna zgrada.

Uvedene su i dodatne djelatnosti – pored izvođenja elektroinstalacijskih radova i distribucije interfonske opreme – kao temeljne djelatnosti, Adisa je osmislila i brendirala Hobby Art Centar, koji za kratko vrijeme postaje regionalni lider u distribuciji repromaterijala za hobby i art tehnike.

Pokrenula je, u okviru kompanije, izdavačku djelatnost “ArtBook”, čiji je cilj podsticanje, stimulisanje, razvoj, unapređivanje i modernizacija izdavaštva u domenu objave knjiga, časopisa i publikacija orjentisanih ka motivaciji i razvoju ličnosti i očuvanju kulturnih vrijednosti.

Vlasnica je i glavna urednica web platforme www.poduzetnice.ba kojom želi poduzetnicama i poslovnim ženama dati priliku da kažu i napišu ono što misle, da se prije svega čuje nepatvorena priča i ideja koja će ostaviti trag na cjelokupni region.

Video u fokusu


Facebook Comments