Održana Skupština Biciklističkog saveza BiH: Priznanja za najbolje u prošloj godini (VIDEO+FOTO)

Održana Skupština Biciklističkog saveza BiH: Priznanja za najbolje u prošloj godini (VIDEO+FOTO)

@Vedran J

U Sarajevu je danas održana redovna godišnja skupština Biciklističkog saveza BiH, na kojoj su podijeljene nagrade, priznanja i diplome svim članovima. Sumirani su rezultati naših biciklista, a bilo je i govora o novim projektima u 2018. godini.

“Od rezultata iz prošle godine, hoću da istaknem Lejlu Tanović koja je bila prva na Balkanskom prvenstvu, a ušla je i među TOP 70 vozačica. Od mlađih, velike uspjehe ostvario je kadet Husein Selimović koji ove godine prelazi u juniore. Bio je drugi u utrci na hronometar na Balkanskom prvenstvu, a na EYOF-u u Mađarskoj bio je izvrstan osvojivši 17. mjesto. Od njega mnogo treba očekivati i ove godine”, istakao je Berbić za Kameleon.

Prema riječima Mirnasa Mujezinovića, predsjednika sudijske organizacije Biciklističkog saveza BiH, certificirano je šest novih sudija-pomoćnika, a biciklizam je dobio i novog komesara Tonija Zorića. Osim toga, održan je i seminar za trenere pripravnike na kojem je podijeljeno desetak diploma.

Predsjednik Biciklističkog saveza BiH rekao je kako ove godine treba očekivati 20 novih utrka koje su ušle u kalendar Premijer lige naše zemlje.

“Prvi downhill – utrka slobodni spust, dobila je propozicije, usvojena je i održat će se u Sarajevu. Biće to prvi balkanski downhill i vrlo sam sretan da, osim klasičnih utrka, širimo Savez za nove oblike biciklizma”, kazao je Berbić.

Ove godine, prema riječima Zlatka Berbića, biće izrađena aplikacija koja će pokušati omasoviti biciklizam i pozvati sve ljude koji vole ovaj sport i prirodu da uživaju u njemu.

“Uzimanjem loyaliti kartice građani će dobiti sve preporuke gdje se, sa svim popustima može kupiti vrhunska oprema. Naš Savez nije prepoznat od države, pa ćemo pokušati da, kroz ove loyaliti kartice finansiramo reprezenantivni nastup naših vozača u narednim godinama. Nadam se da ćemo uspjeti naći nove vozače, jer nam to daje puno mogućnosti da na jednostavniji način učestvujemo na Olimpijskim igrama”, zaključio je predsjednik Biciklističkog saveza BiH.

Facebook Comments