BiH

Najveća škola u RS-u kao iz horora: Mahovina na zidovima i nepodnošljiv smrad

Tehnička škola u Banjoj Luci, koja “krasi” centar grada, puna je vlage, buđi i truleži. Raspala stolarija, zidovi obojeni memlom, a prostorije teškim smradom, slika su ove vaspitno-obrazovne ustanove.

Najveća škola u BiH je samim tim i potencijalni izvor zaraze za učenike koji u njoj svakodnevno provode po nekoliko sati, prenosi Banjaluka.net.

Možda će Vas zanimati i:

Koliko je situacija alarmantna pokazuju i video snimci koje je napravio Draško Stanivuković, odbornik PDP-a u gradskoj skupštini.

Još ranije, brojni mediji i razne organizacije ukazivali su na grozno stanje u ovoj školi gdje je moguće vidjeti mahovinu na zidovima, a vlaga na svims tranama, zadah buđi i kante za skupljanje kiše svakodnevne su slike iz ove škole.

Brojni učenici premješteni su u zamjenske prostorije, ali iako daleko od starog dijela, smrad raspalih zidova i trule stolarije se, tvrde, osjeti u cijeloj školi. Ovi problemi traju godina, a u zadnje dvije doveli su do alarmantne situacije, tako da je škola neuslovna za rad, prenosi Nezavisne novine.

Tehničku školu svake godine upiše više od 400 đaka u 17 odjeljenja, tako da su ovoj najbrojnijoj školi ove propale učionice i te kako potrebne.

Milana Predojević, učenica prvog razreda ove škole, ističe da hodnik u jednom dijelu prokišnjava, zbog čega se u vrijeme kiša u samom hodniku zna stvoriti i poplava, te su čistačice primorane da stavljaju kante i krpe kako bi sakupili dio vode.

Nekada smo i mi učenici primorani da prolazimo školom s kišobranom. Na zidovima hodnika vidi se vlaga, a u učionicama koje prokišnjavaju može se vidjeti i mahovina, koja se pohvatala po podovima”, ispričala je Milana.

U Ministarstvu prosvjete i kulture RS-a rekli su da su upoznati s uslovima rada u Tehničkoj školi te da nastoje da u saradnji sa donatorima obezbijede potrebna sredstva za obnovu škole.

 

 

Izvor: nezavisne novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button