LifestyleU fokusu

ZANIMLJIV PROJEKAT KOMPANIJE ZADA PHARMACEUTICALS – Lejla Hasanović: Više od 30 škola uključeno u ovu lijepu priču

Kompanija ZADA Pharmaceuticals pokrenula je jedinstven i zanimljiv projekat kojeg će realizovati u toku naredne sedmice. Naime, radi se o donaciji čempresa za osnovne škole u Tuzli i Lukavcu.

“Na tu ideju došli smo jer imamo veliku prisutnost aerozagađenja, pogotovo u Tuzli i Lukavcu, odakle skoro svakodnevno dobijamo podatke da je zrak izuzetno štetan ili opasan. Iz svega toga smo zaključili da želimo, kao društveno-odgovorna i ekološki-osvještena kompanija da se uključimo, odnosno započnemo jedan vid osvještavanja i rješavanja problema aerozagađenosti”, pojasnila je, u razgovoru za Kameleon magistrica farmacije Lejla Hasanović, inače zaposlenica u kompaniji ZADA Pharmaceuticals.

Možda će Vas zanimati i:

Hasanović kaže da su se odlučili donirati čemprese, jer se radi o crnogoričnom drvetu koje je otporno na vanjske uslove te ima veću mogućnost opstanka.

“Sve to smo planirali sprovesti u periodu između 19. i 22. marta. U projekat je uključeno više od 30 škola na području Tuzle i Lukavca i svi su više nego oduševljeni tom akcijom i našom donacijom. U cijelu priču uključićemo i djecu koja pohađaju te škole da i oni lično zasade čemprese te da kod njih podignemo svijest o važnosti sprječavanja ovakve situacije kakva je danas”, dodala je naša sagovornica.

Lejla Hasanović za kraj je istakla kako se nada da će sve ovo imati pozitivnog efekta te da će iz svega izaći jedna lijepa priča.

“ZADA Pharmaceuticals kao ekološki-osvještena kompanija ima moto: ‘Za zdravije generacije’. Mi taj moto želimo opravdati i zapravo biti neko ko će realizovati sve ono što zamisli”, zaključila je Hasanović.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button