TuzlaU fokusuVijesti

OBILJEŽAVANJE SEDMICE MOZGA: Svečano otvoren 5. Tuzla Brain Week (FOTO)

Na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli danas je svečano otvoren 5. TUZLA BRAIN WEEK – projekat kojim se obilježava Sedmica mozga.

Ovogodišnji TUZLA BRAIN WEEK, sa generalnom temom “Mozak budućnosti” će trajati do 18. marta ove godine, a program je, prema riječima organizatora, zaista raznovrstan.

Sejfo Begić

“Program se sastoji od predavanja koja će se održavati tokom sedmice, radionica iz različitih oblasti kao što su neurologija, neuropsihijatrija, psihijatrija, patologija mozga, neurohirurgija i forenzika. Dolaze nam studenti sa drugih univerziteta u BiH, a tu su i naši gosti iz regiona. Dio TUZLA BRAIN WEEK-a posvetićemo i studentskim naučnim radovima koji će biti ocjenjivani, a najbolji i nagrađivani”, rekao je Sejfo Begić, predsjednik Studentskog vijeća Medicinskog fakulteta “Medicus”.

Na današnjem otvaranju prisutnima su se, osim Begića obratili koordinatorice projekta Asja Brkić i Ilvana Rabotić, dekanesa Medicinskog fakulteta u Tuzli Selmira Brkić, direktorica UKC-a Tuzla Fahrija Skokić, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i ministar zdravstva u Vladi TK Bahrudin Hadžiefendić.

Svi zajedno istakli su značaj ovog projekta, koji je jedini iz BiH koji je do sada svake godine dobijao podršku od strane DANA Fondacije (New York, USA) i FENS (Federacija europskih neuroznanstvenih društava) kao originalnih začetnika ove inicijative.

Nakon svečanog otvaranja 5. TUZLA BRAIN WEEK-a kojeg je upotpunio tuzlanski orkestar Balsika, počela su i prva predavanja stručnjaka iz ovih oblasti: prof.dr. Dževdeta Smajlovića (načelnika Klinike za neurologiju UKC Tuzla), prof.dr. Mirsada Hodžića (načelnika Klinike za neurohirurgiju UKC Tuzla) i doc.dr Rusmira Softića (spec. neuropsihijatrije KCU Sarajevo).Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button