Crna hronika

Nepopravljivi serijski kradljivac: Mostarski Pink Panter iza rešetaka!










Općinski sud u Čapljini odredio je danas jednomjesečni pritvor 33-godišnjem Mariju Dadiću, zvanom mostarski Pink Panter, nepopravljivom serijskom kradljivcu porijeklom iz Bugojna, nastanjenom u Mostaru.

Možda će Vas zanimati i:

On je ovaj put priznao dva pokušaja provale u porodične kuće u čapljinskim naseljima Dretelj i Počitelj, prilikom kojih ovaj kradljivac znakovitog nadimka ipak nije imao sreće.

On je, naime, u ponedjeljak oko 16 sati, nakon što je kamenom razbio staklo na prozoru, preturao po spratu kuće tražeći zlato i novac, ali ga je u toj raboti omeo vlasnik kuće. Sat i nešto nakon toga, ponovo je kamenom razbio prozor druge kuće, ali je unutra zatekao šokiranu vlasnicu, nakon čega se ponovo morao dati u bijeg. Zahvaljujući opisu koji su policiji dali dvoje oštećenih, policija ga je pronašla i uhapsila pored ceste prema Mostaru, dok se pokušavao vratiti autostopom.
Zanimljivo je i da je Dadić hapšen prije samo dvije sedmice u Mostaru i to zbog počinjenih šest provala, ali je tada, nakon što su mu oduzeti ukradeni predmeti, pušten na slobodu.

Dadić je, inače, nedavno odslužio tri i po godine zbog čak 35 krađa u domovima imućnijih Mostaraca. S njim je hapšena i njegova polusestra, ali je zbog nedostatka dokaza, ona ubrzo puštena. On je već tada slovio kao rekorder po najvećem broju provala što ih je neko počinio u Mostaru, a šteta se procjenjivala na 300.000 KM.

Dadić je i ranije u zeničkom zatvoru odslužio i jednu petogodišnju kaznu. Nakon svakog hapšenja otkrivao je i kome je sve prodavao ukradene predemte, a novac je uglavnom trošio na provod i plaćanje smještaja. Birao je kuće u prigradskim naseljima po čitavoj Hercegovini gdje je pretpostavljao da žive imućniji ljudi. Uglavnom ih je obilazio u sumrak i provjeravao ima li ukućana, kao i otvorenih prozora ili vrata, pa bi noću “operirao”.

U nekim slučajevima je zatekao vlasnike na spavanju, ali ga ni to nije sprečavalo da svoj “posao” odradi do kraja, a vrlo često nakon njegovih “fantomskih” pohoda nije bilo vidljivih tragova provale, zbog čega je, između ostalog, i dobio nadimak.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button