Vijesti

Profesor prijavio direktora, dobio otkaz, pa postao čuvar

Put od predavača do noćnog čuvara Goran Perić iz Visoke škole u Blacu prešao je za samo dvije godine. 2016. godine podnio je krivičnu prijavu protiv direktora škole Ljubiše Milačića zbog sukoba interesa i zloupotrebe položaja, a prošle 2017. dobio je otkaz. Sada je po nalogu suda vraćen na posao, ali ne i na radno mjesto koje je sud naložio.

Ono što u Blacu uglavnom ne znaju jeste da Goran Perić više nije, kako ga i dalje zovu – profesor, ili predavač u Visokoj školi.

“Moje trenutno radno mjesto od danas jeste posao noćnog čuvara”, objašnjava Perić.

Jedini izvjestan status koji sada ima jeste – status ‘uzbunjivača’. Bivši predsjednik sindikata u ovoj školi kaže da je sve što se dešava posljedica krivične prijave koju je 2016. podnio protiv direktora Ljubiše Milačića. Prvo je ostao bez časova, zatim i bez zvanja, konačno – bez posla. Aprila prošle godine dobio je otkaz.

“Viši sud u Prokuplju je još 30. novembra donio rješenje i naložio školi da me vrati na rad i to na mjesto predavača. Od novembra direktor nije ispunio nalog suda”, priča Perić.

Zato što nije ispunjen, školi prijeti kazna od pola miliona dinara. Pomoćnik direktora za nastavu Bojan Kocić kaže da škola ne može da ispuni nalog suda.

“Veliki problem jeste da mi nemamo mogućnosti da ga vratimo, s obzirom da je nastavno vijeće na osnovu Savjeta za viskoko obrazovanje i mišljenja ministra, reklo da ne može da bude predavač, i jedino što je direktor mogao da ponudi je da on bude na jedinom mjestu gdje je moguće sa tom stručnom spremom”, tvrdi Kocić.

Perić je specijalista menadžer i student doktorskih studija. Tvrdi da je u vrijeme kada je on izgubio zvanje bilo onih koji su ga pod istim uslovima dobili.

U školi uvjeravaju da to više nije moguće pa obje strane čekaju razrešenje sporova pred sudom.

U međuvremenu Perić je otkazom dobio vrijeme da radi na svom akademskom statusu, ali je izgubio finansije, tako da su, osim radnog mjesta, sada pod znakom pitanja i njegove doktorske studije.

Video pogledajte OVDJE.

Izvor: N1Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button