LifestyleTuzla

Edin Šerifović: Preko trnja do želje za sigurnu budućnost













Edin Šerifović je rođen u Rijeci, a odrastao je  u Tuzli.  Ima 27 godina, završio je fakultet za Tjelesni odgoj i sport te trenutno obavlja pripravnički staž u jednoj osnovnoj školi u Tuzli a posao DJ-a je ono što ga u potpunosti ispunjava.

Kada je imao samo jedanaest godina, ostao je bez oba roditelja, i zajedno sa mlađim bratom je smješten u Dom za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli.

Tada počinje njegova borba za bolje sutra.

Brine se o sebi i bratu cijeli život, trnovit put je prešao… i dalje ga prelazi.

Nakon navršenih 18 godina, a po pravilima doma bio je primoran da napusti Dom za djecu bez roditeljskog staranja, te je do svoje 20. godine živio u „Kući na pola puta“, a onda počinje samostalni život. Upisuje fakultet za Tjelesni odgoj i sport a zahvaljujući finansiranju Bosana fondacije, koja je vjerovala u njegov uspjeh, uspješno i u roku završava studij.

Talenat i ljubav prema muzici je pretočio u biznis. DJ je u nekoliko klubova na području TK, i tako zarađuje za život, plaća stan i režije. No, to nije dovoljno kako bi imao sigurnu budućnost. Obzirom da nema stalan posao, dodatni pritisak mu stvara plaćanje mjesečnih doprinosa za stan,  a ima priliku da se oslobodi statusa podstanara. Edin želi bratu i sebi osigurati sigurnu budućnost.

Porodična kuća, koju je naslijedio od djeda trenutno nije u funkciji i ne postoje osnovni uslovi za život u njoj.

„U kući nemam vodu, nemam kupatilo a ni kuhinju. Stolarija nije u funkcionalnom stanju. Jedina želja trenutno mi je da kuću osposobim za stanovanje  i učiniti je mjestom sigurnog života za mene i brata. Najprije bih volio uvesti vodu, napraviti kupatilo i zamijeniti stolariju a onda uređivati dio po dio kako budem zarađivao novac“ kaže Edin i dodaje „Znam da je prvi korak najteži i u isto vrijeme i najskuplji, stoga mi je potrebna materijalna pomoć mojih sugrađana i ostalih ljudi koji su spremni izdvojiti malo koje meni znači puno“.

Potrebna mu je materijalna pomoć, građevinski materijal i stvari kako bi opremio kuću.

Ukoliko ste u mogućnosti da pomognete Edinu, kontaktirajte ga putem njegovog facebook profila klikom OVDJE ili na broj telefona 062 181 183.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button