Sport

Prijatelji u suzama na komemoraciji Sabitu Hadžiću: Bosna i Sabe, i milion puta ljubav

Komemoracija Sabitu Hadžiću, nekadašnjem košarkašu i bivšem selektoru reprezentacije Bosne i Hercegovine održana je danas u sarajevskom Domu mladih, piše sport1.ba.

Kao aktuelni predsjednik KK Bosna, s kojom je Hadžić tri puta bio prvak Jugoslavije, Harun Mahmutović imao je šta reći.

“Bosna i Sabe, i milion puta ljubav. Od prvog dana kada je došao u Bosnu, nikad je nije ostavio, od prvog do posljednjeg dana. Kakav je čovjek bio, osjećao je da joj je nešto dužan. Raspitivao se za Bosnu, pomagao Baši, ljetos je trenirao djecu. U njima je vidio šampione, ali nikad nikome nije rekao da nema pojma. Rijetko ko se sekirao kao Sabe, a pokušavao je da sakrije svoju nervozu, ali nije uspijevao”, kazao je Mahmutović.

“Bosna je bila šampionska, dok je Sabe bio u njoj. Nije samo tada, i svi smo mi tada bili šampioni. Ta Bosna nam je davala snagu da kažemo da je Hrasnica šampionska, da je Sarajevo šampionsko, da je Bosna i Hercegovina šampionska”, dodao je Mahmutović kroz suze.

Bogdan Tanjević, trener koji je 1979. godine osvojio naslov evropskog prvaka sa Bosnom i kućni prijatelj Sabita Hadžića, emotivno se oprostio od svog nekadašnjeg igrača i prijatelja.

“U Burkini Faso se preskače javiti loša vijest, a dozvoljeno je i lagati, pogotovo kada je u pitanju smrt. Volio bih da se to isto tako desi i sa mnom. Sa Sabetom sam imao dugotrajni odnos, on je moj brat, moje dijete. Dugo godina sam se brinuo o njegovom životu. Dragi moj Sabe, bit ćeš dio mog života dok ja budem durao”, u emotivnom govoru je kazao Tanjević.

Izvor: sport1.baKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button