TuzlaU fokusu

Sakib Kopić: Gazili su ljude, ovo je FAŠIZAM!

Zbog svih jutrošnjih dešavanja sa petlje Šićki Brod, kada su specijalci nasrnuli na bivše borce, redakciji Avaza javio se jedan od boraca Sakib Kopić, koji je ogorčen!

Kako govori Kopić, nijedan borac nije pružao otpor, a pripadnici Specijalne jedinice MUP-a TK nasrnuli su na njih, koristeći suzavce i palice, te da su čak doveli i policijske pse.

“Toliko je bilo specijalaca, da su dolazili autobusima. Ja sam svjedok kako su čovjeka gazili. Ovo je fašizam što su radili. Dosta je diktature nad ljudima koji ne pružaju nikakav otpor. Doveli su policijske pse i tukli su nas palicama”, kazao je ogorčeno Kopić za Avaz.ba.

Kopić je dodao da su specijalci došli jutros oko 5.30 sati.

“Ja ne znam jesu li oni drogirani krenuli u ovu akciju. Tukli su one zbog kojih su živi i zbog kojih sada imaju taj posao koji zloupotrebljavaju. Intervenirali su na zahtjev tajkuna koji gube promet za vrijeme blokade. Sve su to ratni profiteri”, pojašnjava Kopić.

Dalje navodi da je svjedok kako su bivšeg komandanta Damira Džafu gazili nogama.

“Gledao sam iz auta šta su mu radili. Oboren je na zemlju, gazili su ga, igrali su po njemu, kao da je igranka, a onda su ga odveli u maricu. Mislim da je još uvijek u pritvoru.”

Na kraju je pozvao Dragana Lukača, direktora Federalne uprave policije (FUP), da podnese ostavku zbog neljudskog ponašanja pripadnika njegovih jedinica.

“Dragan Lukač, da ima imalo ljudskosti, on bi odmah podnio ostavku zbog ovakve intervencije. Jedno dijete, čiji je otac poginuo u ratu, su isprebijali”, ogorčen završava Kopić.

Izvor: AvazKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button