Mirza Ćatibušić ozbiljno “zasukao rukave”: Za Kameleon najavio nove projekte NP Tuzla (FOTO)

Mirza Ćatibušić ozbiljno “zasukao rukave”: Za Kameleon najavio nove projekte NP Tuzla (FOTO)

@Vedran J

Mirza Ćatibušić

Glumac Mirza Ćatibušić prije nekih mjesec dana imenovan je novim direktorom Narodnog pozorišta Tuzla, a prema projektima koji su najavljeni u narednom periodu, čini se da se ozbiljno prihvatio ovog posla.

U današnjem razgovoru za Kameleon kaže kako je odlično primljen od svojih kolega, te da su mu svi zaposlenici na dispoziciji kada to zatreba.

“Starije kolege sa mnom dijele svoje iskustvo, dok sa mlađim kolegama imam zajednički entuzijazam. Izuzetno sam zadovoljan u tom smislu”, rekao je Ćatibušić te otkrio naredne projekte koji su u realizaciji.

“9. marta biće izvedena premijera dječije predstave ‘Sretni sat’, za koju je dramatizaciju po narodnoj priči uradio Midhat Kušljugić. Na toj predstavi radi veliki broj naših kolega. Drugi projekat je predstava ‘Siroti mali hrčki’. Ona je zapravo jubilej našeg prvaka drame Milenka Iliktarevića koji se prihvatio i rediteljske palice. Treći projekat jeste slovenačka premijera predstave “Zrno soli ili Sretan rođendan Marina”, koju smo radili u koprodukciji sa Narodnim gledališćem iz Kranja. Režiju potpisuje Neda Rusjan Bric. Premijera u Sloveniji nas očekuje u zadnjoj sedmici marta.”

Mirza Ćatibušić je otkrio i kako će Narodno pozorište Tuzla od mjeseca marta imati utvrđen repertoar, gdje će publika unaprijed moći vidjeti šta ih to čeka na sceni najstarijeg pozorišta u BiH.

Mirza Ćatibušić

Također, istakao je kako se u BiH ne daje često prilika mladim ljudima da pokažu svoj talenat. To će  Narodno pozorište pokušati ispraviti.

“Vrlo često potvrda da smo dobri dolazi sa strane. Ljubomoran sam na pozorišta iz regiona, koji daju priliku mladim ljudima i to ne samo glumcima, nego i piscima, dramaturzima, režiserima, scenografima… Teško se danas daje prilika mladim ljudima, ali vjerujte da nas region demantuje u tome da nema kvalitetnih mladih ljudi. Mi ćemo pokušati ići tim putem i mislim da ćemo sve to vrlo brzo potkrijepiti sa kvalitetnim projektima”, zaključio je novi direktor Narodnog pozorišta Tuzla.

Autor: Vedran Jahić


Facebook Comments