Ljekari zabrinuti: Žene širom svijeta poludjele za Pepeljuginom dijetom

Ljekari zabrinuti: Žene širom svijeta poludjele za Pepeljuginom dijetom


Brojne žene u svijetu postale su zaluđene novom dijetom koja se naziva Pepeljugina kilaža.

Društvenim mrežama kao munja je protutnjala ova dijeta, za kojom su najviše poludjele Japanke.

Cilj Pepeljugine dijete je skinuti što više kilograma kako bi žene uspjele toliko suziti svoj struk da izgledaju kao Pepeljuga iz animiranog filma i slikovnica.

Ljekari su zabrinuti jer se radi o nerealnim ciljevima s obzirom na to da su žene kao svog idola izabrale izmišljeni, nacrtani lik čiji je struk upravo takav – nacrtan, nerealno uzak i prirodno nemoguć bez posljedica.

Iako ljekari, upozoravaju na opasnost ove bizarne dijete, izazov se i dalje širi među masama realnih žena koje slave svaki izgubljeni kilogram, kao da je nerealno uzak struk najvažnija stvar u životu. Važnija čak i od njihovog zdravlja.

Problematično je što se dijeta bazira na idealnoj kilaži izračunatoj uz pomoć indeksa tjelesne mase, ali ne optimalnom, već indeksu 18 koji je na službenoj ljestvici BMI klasificiran kao slaba težina. Dakle, one više ne teže idealnoj, već Pepeljuginoj kilaži, koja je znatno manja čak i od idealne.

Željena težina se izračunava tako što se visina osobe pretvara u kvadratne metre te potom množi s 18, što znači da bi žena visoka otprilike 175 cm trebala težiti 55 kilograma.

Izvor: radiosarajevo


Facebook Comments