BiHIzbori 2022

CIK BiH-Poziv biračima, koji glasaju putem pošte, da glasaju odmah po prijemu glasačkog paketa













 Na Općim izborima u Bosni i Hercegovini, zakazanim za nedjelju – 2. oktobar, za glasanje putem pošte registrirano je 63.264 birača. Centralna izborna komisija BiH dosad je, iz poštanskog pretinca, preuzela 33.303 koverte birača koji glasaju putem pošte.

– Centralna izborna komisija BiH poziva birače, koji glasaju putem pošte, da glasaju odmah po prijemu glasačkog paketa a najkasnije do 02.10.2022. godine do 19 sati odnosno da datum na poštanskom pečatu slanja bude najkasnije 02. oktobar, dan izbora u Bosni i Hercegovini – navodi se.

Kako ističu u saopćenju za javnost, Centralna izborna komisija BiH primat će, koverte birača koji glasaju putem pošte, pet dana nakon dana izbora odnosno do ponoći 07.10.2022. godine.

– Zato je jako važno da birač, odmah po prijemu glasačkog paketa, glasa da bi povratna koverta blagovremeno bila u poštanskom pretincu Centralne izborne komisije BiH. Glasovi birača koji glasaju putem pošte broje se nakon verifikacije u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu – saopćio je Ured za informiranje CIK BiH.



Izvor
FENA

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button