Lifestyle

RADIO KAMELEON I EVROPSKI POKRET PARTNERI U PROCESU EU INTEGRACIJA BIH

Zlatko Berbić, direktor „Radio Kameleona“ i Predrag Praštalo, predsjednik „Evropskog pokreta u BiH“ su  u Tuzli potpisali Memorandum o evropskom partnerstvu u procesu EU integracija.

 Memorandumom se također regulira, uključuje i podrazumijeva ravnopravno partnerstvo i poslovna suradnju u ramu „Foruma za poslovno lobiranje / Opšte-društvenom dijalogu u BiH“, kojeg je Evropski pokret pokrenuo u martu 2017.godine,a u okviru kojeg su do sada organizirana tri foruma i to u Sarajevu, Travniku i Cazinu.

Možda će Vas zanimati i:

„Radio Kameleon“ u periodu 19-22.04.2018.godine organizira Prvi međunarodni festival „Uspješne žene“, u kojem se očekuje učešće više od 100 panelista – uspješnih žena iz regiona, Evrope i SAD,a preko 1000 žena će biti aktivno uključeno u programe manifestacija.

Tokom festivala bit će organizirano niz panel diskusija, radionica na temu učešća žena u politici,kulturi,umjetnosti, sportu,modi i drugim oblastima društvenog angažmana predstavnica “ljepšeg pola“.

Potpisivanjem sporazuma u Tuzli, Evropski pokret u BiH je postao i službeni partner, jedan od promotora i „ambasador“ projekta, kojeg će realizirati „Radio Kameleon“ u suradnji sa partnerskim organizacijama i institucijama.

Evropski pokret u BiH podržava ovaj, po svemu izuzetno značajan i pažnje vrijedan projekt,koji može dati dodatni poticaj i motivaciju ženama u BiH i regiji, da se još aktivnije i primjetnije uključe u sve društvene tokove.

Ovo tim više uzimajući u obzir službene podatke i posebno naše iskustvo u djelovanju od 2006.godine pa do danas,koji kažu da su žene, ne samo ravnopravne muškarcima,nego u mnogim slučajevima čak mnogo bolje i odgovornije obavljaju i izvršavaju svoju društvenu odgovornost ,dužnost i funkcije.

Pozitivni primjeri,koji potvrđuju ovo pravilo iz regije su Ana Brnabić i Zorana Mihajlović (Srbija), Tanja Fajon, Violeta Bulc (Slovenija), Kolinda Gabar-Kitarović, Vesna Pusić (Hrvatska) ili Edina Selesković, Svetlana Cenić, Semiha Borovac, Edita Đapo ,Amra Babić, Ana Babić ili Razija Mujanović (BiH – koje su dosadašnje nositeljice priznanja naše organizacije za svoj javni i društveni angažman)Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button