Istraga zločina u Tuzli: Semir Muratović već robijao zbog ubistva

Istraga zločina u Tuzli: Semir Muratović već robijao zbog ubistva

@Vedran M

Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla prihvatio je prijedlog tužioca i odredio jednomjesečni pritvor za Semira Muratovića (38) iz Tuzle, osumnjičenog da je prije dva dana ubodima nožem ubio Fikreta Durakovića (52), potvrđeno je iz Tužilaštva TK.

U Tužilaštvu navode da postoji osnovana sumnja da je Muratović 11. februara, oko 12 sati, u krugu Male pijace u Tuzli, u naselju Bulevar, nakon kraće svađe i fizičkog obračuna, nožem zadao dva udarca Durakoviću u grudni koš i leđa, te je ovaj preminuo od posljedica povrijeđivanja.

Faktor saznaje da je Semir Muratović, rodom iz Zenice, 1999. godine počinio ubistvo u ovom gradu, a za taj zločin ga je Kantonalni sud u Zenici 2000. godine osudio na deset godina zatvora.

Pripadnici MUP-a TK su osumnjičenog uhapsili u nedjelju, odmah nakon događaja, te je nakon kriminalističke obrade u Sektoru kriminalističke policije MUP-a TK i prikupljanja i obrade dokaza koji se vezuju za krivično djelo, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

Semir Muratović osumnjičen za ubistvo oca petero djece

Izvor: faktor

Facebook Comments