Poznati bh. kuhar Hamid Kujraković najavljuje DAN PALAČINAKA u Gradačcu

Poznati bh. kuhar Hamid Kujraković najavljuje DAN PALAČINAKA u Gradačcu

@Vedran J

Već petu godinu zaredom Gradačac obilježava Svjetski dan palačinaka. Tako će biti i sada, u utorak, 13. februara 2018. godine, kada će se u Gradskom parku održati Festival palačinaka.

Na prošlogodišnjem festivalu napravljeno je oko 5.000 palačinaka, a organizatori očekuju da će tako biti i ove godine. Cilj svega je dobra promocija domaćih proizvođača hrane i pića.

“Učesnici su učenici osnovnih i srednjih škola, a ove godine događaj je međunarodnog karaktera s obzirom da su učešće potvrdili i učesnici iz Hrvatske. Za sve pobjednike naši partneri i sponzori obezbijedili su nagrade. Očekujemo da će nas poslužiti vrijeme i pozivamo sve vaše slušatelje da nam se pridruže”, izjavio je za Kameleon Hamid Kujraković, voditelj ovog projekta.

“Gradačac je kroz obilježavanje Dana palačinaka postigao dosta dobrih promocija u smislu prezentacije turističkih vrijednosti i prozivođača hrane i pića iz Gradačca i Tuzlanskog kantona. Također, za Festival palačinaka u Gradačcu se čulo i u regiji”, dodao je naš sagovornik.

Manifestacija u Gradskom parku u Gradačcu počinje u 11 sati, a istovremeno Svjetski dan palačinaka obilježavaju još dva bh. grada: Zenica i Bihać.

Facebook Comments