TERAPEUT LJUBAVI – Vahida Djedović za Kameleon: Nova knjiga nastala zbog poruka na Facebooku

TERAPEUT LJUBAVI – Vahida Djedović za Kameleon: Nova knjiga nastala zbog poruka na Facebooku

@Vedran J

Jedna od naših najčitanijih autorica današnjice i naša Superžena Vahida Djedović, jučer je i zvanično izdala svoju novu i drugu knjigu “Terapeut ljubavi”.

Vahida Djedović za Kameleon govori o svojoj novoj knjizi, koju je objavila Izdavačka kuća “Bosanska riječ”.

“Da mi je prije samo desetak godina neko rekao da ću pisati knjige, ne bih vjerovala, ali kada te put izabere, onda nema smisla odupirati se, nego pođi tamo gdje te vodi. Idući jednim takvim putem, nastala je i ova knjiga, a meni samoj je pomogla da razumijem muškarce i sve probleme sa kojima se oni nose”, rekla nam je Djedović, te dodala:

“Sve je krenulo preko Facebooka, jer sam za vrlo kratko vrijeme dobila maksimalan broj prijatelja, uglavnom muškaraca koji su tražili savjete za svoje ljubavne probleme. Dobijala sam i do stotinu poruka dnevno. U početku sam odgovarala, ali to mi je oduzimalo puno vremena, pa sam počela da pišem priče i tako je nastala knjiga, jer sam vidjela da ljudi generalno, i muškarci, i žene, naveći dio problema donose iz ljubavnih odnosa.”

Djedović otkriva kako je knjigu pdijelila u tri dijela: zajednički dio, dio za muškarce i dio za žene.

“Različiti smo i kao takvi imamo i različite probleme, analizirala sam i razvrstavala priče i, čitajući ih, vidjela da se problemi jednostavno mogu riješiti. Upravo, o tim jednostavnostima pišem u svojoj knjizi. Dakle, knjiga otvara raspravu o različitosti između zaljubljenosti i ljubavi, donosi odgovore na pitanja šta ljubav jeste, a šta nije, govori o tome zašto smo različiti i šta je potrebno da bi jedna veza uspješno funkcionisala. I sve ono što želite znati i naučiti o ljubavi”, pojasnila je naša sagovornica.

Prva promocija knjige “Terapeut ljubavi” planirana je da se održi u martu u Sarajevu i zaista će, prema riječima Vahide Djedović biti spektakularna.

Facebook Comments