Kako je Nebojša Glogovac provodio svoje posljednje dane: Bila ja centar njegovog svijeta

Kako je Nebojša Glogovac provodio svoje posljednje dane: Bila ja centar njegovog svijeta

@Vedran J

Srpski glumac Nebojša Glogovac koji je preminuo jučer u Beogradu u 49. godini života nakon teške bolesti, svoje je posljednje dane proveo uz porodice obavljajući svakodnevne aktivnosti, ne obazirući se na svoju tešku dijagnozu, prenosi index.hr.

“Nebojša je posljednje dane proveo potpuno normalno, štoviše, da informacija o njegovu zdravstvenom stanju nije stigla u medije niko ne bi ni naslutio da je bolestan. Na njegovu licu, u njegovu pokretu i blagom osmijehu to se nije dalo primijetiti. Nakon što se vratio s liječenja iz Njemačke bio je uvjeren da će sve ići svojim tokom i da je na korak do ozdravljenja, a onda su se rezultati pogoršali. I dalje je gajio nadu”, rekao je jedan glumčev prijatelj za Blic.

Posljednje dane provodio je u beogradskoj četvrti Dorćol, gdje je živio s partnericom Milicom i kćeri Sunčicom. Srpski list piše da je svakodnevno šetao s kćerkicom rođenom u oktobru 2017. godine.

“Svakog dana i večeri šetao je s njom starim dijelom Dorćola i Kalemegdanom. Igrali su se non-stop. Čak i ako je ispijao kafu s prijateljima u obližnjem kafiću, vodio ju je sa sobom. Smijao se svakoj njenoj novoj izgovorenoj riječi. Ako je tražila pažnju sve je ostavljao i odlazio s njom šetati, igrati se u parku ili sjediti na podu. Bila je centar njegovog svijeta”, objasnili su glumčeve komšije.

Nebojša uz Sunčicu ima još dva starija sina, 17-godišnjeg Miloša i 20-godišnjeg Gavrila kojeg je dobio u braku s prvom suprugom Minom.

Related Posts

Facebook Comments