Vijesti

NENAD ČANAK OTVORENO: “Šešelj je zločinac koji se naslađivao klanjem i kopanjem očiju!”













Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak oštro je kritikovao lidera radikala Vojislava Šešelja.

– Dok je bio u pritvoru Šešelj je na sva usta pljuvao Haški tribunal. Kada je oslobođen, sada se poziva na (sumnjivu) presudu upravo tog suda – napisao je on na svom nalogu na društvenoj mreži Twitter i zatim nastavio u započetom stilu.

– Ima nas suviše koji se odlično sećamo Šešelja devedesetih. Zločinca koji se naslađivao iskopanim očima i klanjima. Neće se zaboraviti – naveo je lider LSV-a.

Ovo je samo nastavak oštre polemike između ova dva političara.

Naime, Liga socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka ocijenila je da je krajnje vrijeme da se pokrene proces protiv lidera radikala Vojislava Šešelja, te da se njemu i svim njegovim saučesnicima konačno sudi u Srbiji za progon hrvatskog i drugog nesrpskog stanovništva.

– Miting Srpske radikalne stranke u Hrtkovcima 6. maja 1992. godine kada je u njegovom prisustvu pročitan spisak ‘nepodobnih’ građana hrvatske nacionalnosti, bio je uvod u nasilje, ubistva i progon najpre u tom, a zatim u još 20 mesta u Sremu – poručili su iz LSV-a pozivajući tužilaštvo i sve nadležne organe da pokrenu proces protiv Šešelja.

– Činjenica da je Haški sud oslobodio Šešelja krivice ne znači da on nije kriv i da mu se ne može i ne mora suditi ovde. Naprotiv – dodaje se u saopštenju.

Komentarišući sve ovo šef radikala Vojislav Šešelj, najpre se nasmijao, a onda u svom maniru odgovorio na Čankove navode i zahtjeve.

– Nenad Čanak je neverovatna budala! Da sam lično ubio 100 ljudi i da me je Haški sud oslobodio po optužbi za ta ubistva, nijedan sud na svetu ne bi ponovo mogao da mi za to isto sudi. I ja poručujem Čanku da treba nešto i znati, a ne samo sr*ti! – kazao je Šešelj.

 

 

 

 

Izvor: slobodna bosna



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button