Aplauz i suze u dvorani: Gradačac nije zaboravio Ernu Sinanović!

Aplauz i suze u dvorani: Gradačac nije zaboravio Ernu Sinanović!

@Vedran J

Na dodjeli priznanja sportistima i Izboru najboljeg sportiste Gradačca za 2017. godinu, posebno je bilo dirljivo kada se prisutnima, u prepunoj Sali gradačačkog sajma, obratio otac tragično nastradale odbojkašice Erne Sinanović.

Sulejman Sinanović, otac bivše odbojkašice OK Kula Gradačac, reprezentativke, izuzetne sportistkinje i divne djevojke koja je svojim igrama ostavila dubok trag u srcu svakog ljubitelja odbojke, a svojim lijepim i drugarskim odnosom osvojila sve one koji su je poznavali u ovom gradu, dobivši posthumno priznanje od grada koji je nije, niti će ikada zaboraviti, zahvalio se na priznanju.

Istakao je da je njegova Erna posebno voljela ovo mjesto za koje su je vezivale divne uspomene, a i on je upoznao divne ljude ovdje dolazeći na utakmice OK Kula, jer je navijao za onu ekipu gdje igra njegova kćerka.

Prije nesreće, Erna je pričala da joj mnogo nedostaju drugarice i da će Gradačac posjetiti sredinom januara. I eto, sada je došao on umjesto kćerke jer osjeća da bi to ona željela. Glas mu je zadrhtao i svima u dvorani su oči zasuzile, dok su Ernine drugarice zaplakale, ne skrivajući suze.

A onda se salom “prolomio” aplauz, aplauz podrške ocu i potvrda da Erna nikada neće biti zaboravljena, da je ona svojim igrama utkala veliki dio sebe u ovaj grad i sport u njemu.

Sulejman se na kraju zahvalio Gradačcu, zahvalio se ljudima koji su učinili da ovdje Erna ima svoj drugi dom i dok je odlazio sa bine svi u dvorani su saosjećali u njegovom bolu i dijelili ponos na takvu izuzetnu sportašicu i osobu.

Sve što se tada moglo izreći stalo bi u tri riječi: Erna, hvala ti!

PIŠE: Suad Krajnović, FOTO: Ammar Krajnović


Facebook Comments