Sport

Prilika za prvo radno iskustvo: FK Sloboda proširuje marketing i PR službu

FK Sloboda priprema se za nastavak sezone 2017/2018. koja zvanično počinje 17. februara utakmicom protiv Mladosti iz Doboj Kaknja, u okviru 19. kola Premijer lige BiH, a prije samog početka cilj je proširiti postojeće službe koje su zadužene za promociju kluba i organizaciju utakmica.

Sloboda je u prvom dijelu sezone 2017/2018. uspješno realizovala nekoliko projekata, a kako bi se aktivnosti nastavile, i kako bi spremno dočekali obilježavanje stote godišnjice FK Sloboda Tuzla,  klubu su potrebni u volonteri u oblasti:

Možda će Vas zanimati i:
  • Marketing služba
  • PR služba

Cilj je proširiti marketing službu FK Sloboda Tuzla koja je u proteklom periodu napravila odličan posao te je klub potpisao oko 50 sponzorskih ugovora tokom jesenjeg dijela prvenstva. Kako bi se održao kontinuitet i privukli novi sponzori, klubu su potrebni volonteri u marketing službi koji će biti angažovani pri distribuciji materijala, akcijama promocije kluba na štandovima (promotorke), prodaji karata, prikupljanju sponzora, organizaciji utakmice i ostalim klupskim aktivnostima.

Upražnjena mjesta za volontere u marketing službi FK Sloboda namijenjena su studentima završne godine Ekonomskog fakulteta (poželjno smijer Marketing ili Menadžment), ali i osobama koje su nedavno završile školovanje i žele ostvariti prvo iskustvo u struci u dinamičnoj sredini.

PR služba FK Sloboda Tuzla zadužena je za brojne aktivnosti kluba, poput ažuriranja zvanične internet i Facebook stranice FK Sloboda Tuzla, organizacije konferencije za medije, promocije kluba, najave, praćenje i izvještavanje domaćih i gostujućih utakmica, realizaciji projekta “Sloboda TV” i ostalim aktivnostima koje su bliske saradnji sa medijima i organizaciji događaja.

S tim u vezi, PR službi FK Sloboda su potrebni novinari, fotografi, snimatelji, video-montažeri i grafički dizajneri kojima se nudi prvo iskustvo u organizaciji i moderiranju konferencija za medije, medijsko izvještavanje i praćenje utakmica, saradnja sa medijima i TV prijenosi kao i bliska saradnja sa medijskim stručnjacima.

Poželjno je da su volonteri koji žele biti dio PR službe FK Sloboda studenti završne godine (poželjno Žurnalistika), ali i osobama koje su nedavno završile školovanje i žele ostvariti prvo radno iskustvo u dinamičnoj sredini.

Volonterima nudimo rad u izuzetno dinamičnom, profesionalnom i odgovornom okruženju pri susretanju sa stvarnim izazovima profesije. Priliku da se stiče praktično iskustvo, ostvaruje poznanstvo i šire poslovni kontakti te razvijanje poslovnih, komunikacijskih i organizacionih vještina. Priliku u osmišljavanju i sprovođenju projekata promocije kluba, susretima sa privrednim subjektima, upoznavanjem sa formlanim procedurama ugovara, faktura i slično.

FK Sloboda će volonterima obezbijediti sve potrebne resurse za rad, a pri završetku volontiranja izdaje se Certifikat o volontiranju u FK Sloboda.

Ukoliko ste sprmeni da stičete nova znanja, razvijate svoj profesionalni portfolio i želite se priključiti FK Sloboda Tuzla te pomoći Marketing i PR službu na volonterskoj osnovi, prijavite se putem e-maila: info@fksloboda.ba sa osnovnim podacima i kontaktom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button