FOTO: Medicinski centar SPORTICUS i Odbojkaška akademija MIKASA u zajedničkom sportsko-zdravstvenom projektu

FOTO: Medicinski centar SPORTICUS i Odbojkaška akademija MIKASA u zajedničkom sportsko-zdravstvenom projektu

@Vedran J

Medicinski centar SPORTICUS i Odbojkaška akademija MIKASA danas su, u Plavoj sali BKC TK potpisali Protokol o međusobnoj saradnji. Protokol su potpisali vlasnik SPORTICUS-a Dr. Edin Buljugić i osnivač MIKASE i odbojkaški trener Almir Žilić.

“MIKASA nije samo škola odbojke. Oni su ozbiljan klub koji prije svega vodi računa o zdravstvenom aspektu u sportu. Zato sam ja, ispred SPORTICUS-a održao danas predavanje na temu ‘Sportska prevencija i rehabilitacija povreda u odbojci’. Ovo je prvi put se radi jedno ovakvo tematsko predavanje. Mlade odbojkašice i njihovi roditelji mogli su poslušati osnovne principe preventivnih rehabilitacijskih postupaka ukoliko se dogodi povreda”, istakao je Dr. Edin Buljugić u razgovoru za Kameleon.

Dr. Edin Buljugić

Dakle, cilj ovog predavanja nije bio da dr. Buljugić govori o povredama, već i predstavi ideju pravilnog rasta i razvoja u sportu, u ovom slučaju odbojci.

“Ja kao ljekar specijalista koji se bavi razvojnim deformitetima tipa kifoza ili skolioza, svakodnevno preporučujem odbojku kao simetričan sport koji može pomoći kineziterapijskim procedurama koje se rade u rehabilitacijskim centrima”, dodao je dr. Buljugić.

Poznato je da Medicinski centar SPORTICUS sarađuje sa brojnim sportskim organizacijama i klubovima, a između ostalih tu su Rukometna reprezentacija BiH, teniska Davis Cup selekcija, ali i Odbojkaška akademija MIKASA.

“Čast nam je jer smo potpisali Protokol o saradnji sa Dr. Buljugićem i SPORTICUS-om, jednom od najboljih poliklinika u BiH. Oni će stati iza naše Akademije i mi ćemo sve zdravstvene potrebe koje imamo prepustiti dr. Buljugiću. Mislim da ovakav projekat treba biti smjernica drugim klubovima da se aktivno uključe u ovaj zdravstveni aspekt. Dr. Buljugić može nam ponuditi i prevenciju i rehabilitaciju i drago mi je što od njega možemo naučiti mnogo”, izjavio je za Kameleon Almir Žilić.


Facebook Comments